Beckham priniesol PSG šťastie, ďalšia šanca už v stredu

SITA, TA3
25.2.2013 09:57

David Beckham už počas svojej futbalovej kariéry preskákal všeličo, ale napriek tomu priznal pohnutie počas svojho štvrťhodinového nedeľňajšieho debutu za parížsky St. Germain. Tréner Carlo Ancelotti ho poslal na trávnik v 76. minúte šlágra 26. kola najvyššej francúzskej súťaže proti Olympique Marseille.

Domáci v tom čase v Parku princov viedli 1:0. Anglický stredopoliar im priniesol šťastie, Zlatan Ibrahimovič v nadstavenom čase uzavrel skóre na 2:0 a Parížania si upevnili postavenie lídra Ligue 1.

"Je fantastické, ako ma všetci prijali pred zápasom a aj keď som nastupoval. Som veľmi hrdý a šťastný, že som vo svojom veku dostal takúto príležitosť v špičkovom tíme. Hrať s takýmito výbornými futbalistami, to je paráda," povedal 37-ročný bývalý kapitán anglickej reprezentácie. Pred nedeľou naposledy absolvoval súťažný duel 1. decembra minulého roka v drese amerického Los Angeles Galaxy. Zmluvu s PSG podpísal do konca sezóny, milión dolárov z platu venoval detskej charite v Paríži. Znechutiť sa nenechal ani nezaradením do základnej zostavy. "Vzhľadom na môj vek a okolnosti príchodu do tímu som nemohol čakať, že začnem od prvej minúty. Napriek tomu netajím, že to je môj cieľ," pokračoval Beckham, ktorý sa napriek mrazivému počasiu ochotne delil o svoje dojmy zo stretnutia: "Vyhrávali sme o jeden gól. Keby sme inkasovali po mojom príchode... Bol som trochu nervózny, našťastie gól padol na správnej strane."

Beckhamovo parížske dobrodružstvo môže mať pokračovanie už v stredu - a opäť proti Olympique Marseille. PSG odohrajú proti tomu istému súperovi osemfinále Francúzskeho pohára. "Nevylučujem to. Marco Verratti má trest, možno bude hrať David," naznačil Ancelotti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok