Neďaleko Moskvy spadli tri drony, blížili sa k vojenským skladom

ta3 ČTK TASR
21.6.2023 07:08

Ruské ministerstvo obrany v stredu oznámilo, že obrannými systémami elektronického boja boli v noci na stredu zneškodnené tri bezpilotné lietadlá. Moskva to označila za "teroristický" útok, ktorého terčom bola vojenská základňa neďaleko ruského hlavného mesta. Zo zodpovednosti za dronový útok Rusko obvinilo Ukrajinu, informovala agentúra AFP.

Metro žiari čistotou, ulice plnia luxusné autá. V Moskve necítiť, že je Rusko vo vojne
TASR/AP

"Dnešný pokus kyjevského režimu uskutočniť teroristický útok tromi bezpilotnými lietadlami na (vojenský) objekt v Moskovskej oblasti bol zmarený," uviedlo ministerstvo obrany vo svojom vyhlásení. Dodalo, že všetky drony boli zostrelené obrannými systémami elektronického boja. Pri útoku nebol nikto zranený.

Gubernátor Moskovskej oblasti Andrej Vorobiov pred tým informoval, že dva drony sa zrútili okolo 05.30 h miestneho času, keď sa priblížili k skladom vojenskej základne nachádzajúcej sa približne 50 kilometrov juhozápadne od Moskvy.

AFP dodala, že k dronovému útoku došlo v čase, keď Ukrajina vedie protiofenzívu s cieľom získať späť územia obsadené ruskými jednotkami. Paralelne s tým sa v posledných týždňoch zvýšil počet aj útokov na ruské pohraničie susediace s Ukrajinou. Ide väčšinou o útoky s nasadením dronov.

Moskva a jej okolie - región, ktorý leží približne 500 kilometrov od ukrajinských hraníc, - boli doteraz terčom útokov len zriedka, i keď začiatkom mája boli dva drony zostrelené rovno nad areálom Kremľa v centre Moskvy. Koncom mája drony zasiahli aj niekoľko výškových budov v Moskve.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok