Gymnastika nie je nič pre mňa, smeje sa Vlhová. Na sezónu sa začne tešiť až v októbri

ta3/Janka Danková
20.6.2023 17:47

Raftovala, aj skákala na trampolíne v gymnastickej hale. Petra Vlhová v období medzi sezónami vsadila nielen na štandardné športové aktivity. V novej sezóne sa predvedie i na Slovensku, domáci priaznivci sú pre ňu výnimočnou motiváciou.

Rodina nadovšetko

V jej realizačnom tíme bude od novej sezóny chýbať manažér, brat Boris Vlha. "Rozhodol sa, že bude tráviť čas s rodinou. Má doma malú dcérku," vyslovila Petra, ktorá svojím postojom dala najavo, že bratovo rozhodnutie maximálne rešpektuje a rozumie mu.

"Keď je niekto s vami celý život, tak samozrejme, že následne sú nejaké obavy. Vedela som, že tento okamih raz musí prísť. Bude to iné, no bude to výzva aj pre mňa. Hoci už nebude so mnou, verím, že i naďalej mi bude oporou. Aspoň na diaľku. Bude to pre mňa nové, no verím, že to zvládnem," pokračovala Petra, ktorá pred piatimi týždňami získala ocenenie ZSL športovec roka 2023.

Momentálne je prvoradá kondícia

Čas medzi sezónami znamená pre športovcov ako čas na oddych a regeneráciu, tak i na prípravu. Vlhová so svojím realizačným tímom absolvovala teambuilding, na ktorom spojili príjemné s užitočným. "Raftovali sme, boli sme dva tímy," vyslovila a so smiechom nechcela priznať, kto vyhral.

"Momentálne som v kondičnej príprave. Je to veľmi náročné. Mám za sebou jeden a pol mesiaca týchto príprav. Koncentrujeme sa na posilňovňu, bicykel a behy," pokračovala. Pomedzi svoje štandardné aktivity sa rozhodla aj pre možno na prvý pohľad nezvyčajnú formu tréningu. "Bola taká možnosť ísť do gymnastickej haly, tak sme ju využili. Gymnastika je pre lyžiara, myslím si, veľmi dôležitá. Bola som taká, že "kde to som?", lebo ja a gymnastika – to nejde dokopy. Ale bolo to príjemné. Poskákala som si na trampolíne," vyslovila s úsmevom.

Tešiť sa začne v októbri

V programe na nadchádzajúcu sezónu figuruje aj Jasná. Na konci januára 2024 sa tak lyžiarsky svet presunie na Slovensko. "Bola som práve na dovolenke, keď sa ku mne dostala táto informácia. Veľmi som dúfala, že sa do Jasnej vrátime. Budú môcť prísť fanúšikovia, pre mňa je to skvelá motivácia. Verím, že budem v dobrej forme, že sa mi bude dariť a že si to spolu užijeme," neskrývala radosť.

Pri otázke, či už sa teší na novú sezónu ako takú, sa rozosmiala a úprimne priznala: "Je jún. Ešte je čas na tešenie. Pauza je dlhá tak akurát. Že sa teším, poviem v októbri."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok