Slovan spoznal svojho súpera v predkole Ligy Majstrov. Stretne sa so šampiónom Luxemburska

ta3 TASR
20.6.2023 14:21

Futbalisti úradujúceho slovenského futbalového šampióna ŠK Slovan Bratislava sa v 1. predkole Ligy majstrov 2023/2024 stretnú s tímom FC Swift Hesperange z Luxemburska. Rozhodol o tom žreb vo švajčiarskom Nyone. Termíny úvodných zápasov sú 11. a 12. júla a odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 18. a 19. júla. Slovan sa v úvodnom dueli predstaví doma, odvetu odohrá na ihrisku luxemburského majstra.

Slovan spoznal svojho súpera v predkole Ligy Majstrov. Stretne sa so šampiónom Luxemburska
TASR/Pavel Neubauer

V prvom predkole sa žrebovalo 29 tímov. Pred zápasmi 1. predkola sa ešte uskutoční predkvalifikácia, v ktorej zabojujú o jednu miestenku majstri Čiernej Hory, Islandu, Andorry a San Marína. Víťaz uzavrie kompletnú tridsiatku.

Európska futbalová únia rozdelila tímy pred žrebom do troch skupín, v každej bolo päť nasadených a päť nenasadených klubov. Slovan mohol okrem FC Swift Hesperange dostať za súpera Lincoln Red Imps FC (Gibraltár), Raków Čenstochová (Poľsko), Valmiera FC (Lotyšsko) alebo Larne FC (Sev. Írsko).

Víťazi prvého predkola postúpia do druhého predkola, zdolané tímy budú hrať v druhom a treťom predkole Európskej konferenčnej ligy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok