Muž na internete písal, ako zabije seba a ďalších ľudí. NAKA ho obvinila z terorizmu

ta3 TASR
20.6.2023 11:58

Národná kriminálna agentúra po víkendovom zásahu v Leopoldove obvinila muža z terorizmu a nedovoleného ozbrojovania. Informuje o tom portál Aktuality.sk.

Polícia NAKA zásah jednotka ilu 1140 px (facebook.com/policiaslovakia)
facebook.com/policiaslovakia

Podľa informácií portálu mali nájsť u muža počas domovej prehliadky rôzne výbušniny a komponenty na ich výrobu. O svojich plánoch zabiť ľudí mal písať aj na internetovom fóre. Prípad dozoruje Úrad špeciálnej prokuratúry.

Podľa portálu muž experimentoval s výbušninami už v minulosti. Pred rokmi mal pri jednom z pokusov utrpieť aj zranenie.

Hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová uviedla, že príslušníci NAKA zrealizovali 18. a 19. júna v okrese Trnava policajnú akciu s krycím názvom Iron. 

"V rámci policajnej akcie policajti zadržali jednu osobu, vykonali jednu domovú prehliadku a dve prehliadky iných priestorov a pozemkov, pri ktorých boli zaistené nelegálne držaná krátka strelná zbraň, strelivo, komponenty k strelným zbraniam, rôzne chemikálie na výrobu výbušnín, komponenty na výrobu výbušných systémov a rôzny listinný materiál ako návody na výrobu výbušnín a páchanie teroristických útokov," spresnila Bárdyová.

Všetky zaistené veci budú predmetom ďalšieho znaleckého skúmania. "Na základe dôkaznej situácie vyšetrovateľ vzniesol obvinenie jednej osobe za uvedené trestné činy. Spis bol odovzdaný špeciálnemu prokurátorovi Generálnej prokuratúry SR s návrhom na vzatie osoby do väzby z obavy, že bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti a že dokoná trestný čin, ktorým hrozil," uzavrela hovorkyňa.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok