Vlani napadol expartnerku nožom do hrudníka. Za pokus o vraždu dostal 20-ročný trest väzenia

ta3 TASR
19.6.2023 13:37

Obžalovaný Erik K., ktorý vlani v Skalici bodol expartnerku nožom do hrudníka, dostal za pokus o úkladnú vraždu 20-ročný trest väzenia. Pondelkové rozhodnutie senátu banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu o treste nie je právoplatné, obžalovaný sa odvolal. Rozhodovať bude Najvyšší súd SR. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Vlani napadol expartnerku nožom do hrudníka. Za pokus o vraždu dostal 20-ročný trest väzenia
Profimedia (ilustračná fotografia)

Viacero obvinení

Obžalovaný na hlavnom pojednávaní urobil vyhlásenie o vine. "Súd po prečítaní listinných dôkazov ukončil dokazovanie, odzneli záverečné reči a bol vyhlásený rozsudok," priblížila hovorkyňa. 

Okrem pokusu o úkladnú vraždu súd uznal Erika K. vinným aj z prečinu porušovania domovej slobody. "Uložil mu úhrnný trest odňatia slobody v trvaní 20 rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia," podotkla.

Ďalej mu súd uložil ochranný dohľad v trvaní tri roky, ako aj trest prepadnutia veci. "Rozhodnutie nie je právoplatné, obžalovaný podal odvolanie voči výroku o treste, o ktorom rozhodne Najvyšší súd SR," dodala hovorkyňa.

Rolu hral alkohol

Medzi partnermi v minulosti podľa prokuratúry dochádzalo k častým nezhodám najmä pre nadmerné požívanie alkoholu obžalovaným. Najskôr sa mal expartnerke vyhrážať zabitím prostredníctvom textových správ. 

Potom podľa Úradu špeciálnej prokuratúry vyliezol na balkón, rozbil sklenenú výplň a vnikol do bytu. Poškodená s dvoma maloletými deťmi utiekla z bytu na ulicu, kde ich obvinený dobehol, napadol ju a bodol nožom do oblasti hrudníka. Dokonaniu skutku zabránili tri osoby, ktoré sa nachádzali v blízkosti miesta činu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok