Banská Bystrica podľahla Popradu

SITA, TA3
24.2.2013 22:30

Zvolenčania nastúpia v play-off definitívne proti Banskej Bystrici, ktorá skončí po základnej časti na 8. mieste. Po prehre s tabuľkovým susedom z Popradu stráca naňho dve kolá pred koncom 6 bodov, a kedže má s ním horšie vzájomné zápasy, už ho nemôže predbehnúť.

Hokej - Tipsport extraliga - 52. kolo:

HC'05 Banská Bystrica - HK Poprad 4:6 (1:2, 1:2, 2:2)

Góly: 4. Marcinek (Bambúch), 40. R. Macík (Šimun), 48. R. Macík (B. Jankovič), 54. Lunter (Danton, Češík) - 11. R. Suchý (Klouda), 14. D. Buc (Ľ. Vaic), 23. Hvila (Vandas, Klouda), 29. D. Brejčák (Kovačevič), 41. P. Stanfield (Matúš Paločko, S. Takáč), 49. Hvila (M. Šterbák)

Vylúčení: 7:10 na 2 min, navyše Lantoš 10 min za napadnutie hlavy a krku - R. Suchý 10+DKZ za nešp. správanie, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Homola, Hradil - M. Korba, P. Korba, 1150 divákov

Zostavy:

Banská Bystrica: Chorošun - Kubka, Bambúch, J. Predajniansky, Ketner, Tomáš Varga, O. Janík - R. Macík, Zigo, Lunter - Danton, Češík, Lantoš - B. Jankovič, Šimun, Marcinek
Poprad: Sidor - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, D. Brejčák, D. Devečka, Š. Fabian, Kurali - Vandas, Klouda, Hvila - Smotrila, P. Stanfield, Jabrocký - D. Buc, Stals, Ľ. Vaic - Matúš Paločko, S. Takáč
Bystričania mali dobrý vstup do zápasu, už v prvej minúte išiel Ketner v oslabení sám na bránku hostí, ale Sidora v nej neprekonal. Až v 4. min sa mohli diváci tešiť z gólu, keď puk zblízka pretlačil za popradského gólmana Marcinek. Potom však prišli chvíle hostí. V 10. min najprv Vandas v presilovke zaváhal pred odkrytou bránkou, no o pár sekúnd sa pred ňu natlačil Suchý a vyrovnal. V 14. min slávila úspech rýchla akcia Podtatrancov, Vaic našiel z pravej strany na ľavej voľného Buca, ktorý pohotovo zakončil - 1:2. Domáci sa snažili do prestávky vyrovnať, ale Jankoviča "vychytal" Sidor a v 19. min nedostal puk do bránky pred popradským gólmanom zblízka Macík.
V druhej tretine ťahali hokejisti spod Urpína za kratší koniec, v 23. min najprv zvýšil na 3:1 pre Poprad v presilovke Hvila, ktorý mieril z ľavého kruhu po ľade presne k žrdi a v 29. min sa presadil strelou od modrej D. Brejčák, keď Chorošun pustil za seba lacný puk. Podtatranci sa potom ubránili oslabeniu o dvoch hráčov v trvaní dvoch minút. Inkasovali až v závere strednej časti, 53 s pred prestávkou znížil na 2:4 voľný Macík z dvoch metrov pred odkrytou bránkou.
Úvod tretej tretiny patril hosťujúcim hokejistom, keď už v 55 s z dorážky zvýšil vedenie Popradu Stanfield. Následne mohol znížiť domáci Marcinek, ktorý sa predral až pred Sidora, ale neuspel. V 48. min využili Banskobystričania druhú dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, keď sa presadil pri pravej žrdi Macík. O minútu neskôr však korčuľoval Hvila sám na gólmana Chorošuna a sólo pretavil na šiesty gól. Lunterov úspech bekhendom z otočky v 54. min už iba uzavrel účet tohto zápasu

Hlasy:

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Prvá tretina bola z našej strany katastrofálna, až na pár striedaní v úvode zápasu. Ináč bola bez emócii, nasadenia, hráči akoby sa nechceli ukázať, presadiť. To napokon poznačilo celý zápas, nehrali sme našu hru a som veľmi nespokojný s niektorými jednotlivcami. Akoby si neuvedomovali, že hrajú o svoje miesto a pozíciu v mužstve v play-off. Verím, že sa niektorí zranení hráči vrátia do zostavy a utvoria väčšiu konkurenciu. Poprad vyhral zaslúžene, pretože my sme podali veľmi slabý výkon. Prehrať sa dá aj v takomto zložení, ale prístup musí byť diametrálne odlišný."

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Začiatok zápasu sme začali zle, ospalo. Pomaly sme korčuľovali aBystrica nám dala gól. Až potom sme sa zobudili, obrátili sme vývoj a kontrolovali jeho priebeh v podstate až do konca. Na domácich sa mi páčilo, že bojovali, veľmi dobre dohrávali súboje a znepríjemnili nám cestu za víťazstvom. Tažké srdce mám na rozhodcov, ktorí až priveľa vylučovali hráčov."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok