Neuveriteľný trik, ktorý takmer nikto nepozná: Dokonale umyté okná vďaka pudingu!

TA3/zm
6.7.2023 08:00

Nápadov, ako dosiahnuť dokonale čisté a vyleštené okenné tabule je mnoho. O tomto, v ktorom hrá hlavnú rolu puding, ste zrejme ešte nepočuli.

Neuveriteľný trik, ktorý takmer nikto nepozná: Dokonale umyté okná vďaka pudingu!
Freepik

Keď sa najbližšie budete chystať umývať okná, kúpte si jeden klasický puding v prášku. Uvidíte, ako ho pri tomto type upratovania oceníte.

Vanilkový či smotanový?

Umývanie okien pomocou pudingu nie je žiaden nezmysel, ak ho raz vyskúšate, zrejme sa k nemu budete vracať. Potrebujete len vedro s teplou vodou a puding v prášku. Je však dôležité, akú príchuť si vyberiete. Naozaj! Ide totiž o farbu a na umývanie okien by čokoládový puding, ktorý má hnedý prášok, rozhodne nefungoval. Siahnite po vanilkovom, kokosovom, prípadne smotanovom. Skrátka po takom pudingu, ktorý má bielu farbu.

Špina aj leštenie

Je jasné, že pudingový prášok treba v teplej vode dobre rozpustiť. Získaný roztok použijete pri umývaní okien dvakrát, preto si ho pripravte dostatok. Odporúčaný pomer je asi 5 litrov vody na jedno vrecúško pudingu.

V pudingovom roztoku namočte handru z mikrovlákna a najskôr umyte okenné rámy a sklo od najväčšej špiny. Nezabudnite, že handru nemôžete preprať v tom istom vedre, pretože pudingovú vodu budete ešte používať. Druhý krok je totiž využitie tohto zázraku na doleštenie okenných výplní. Okná potom nechajte voľne vyschnúť a ak predsa len nájdete nejakú šmuhu, preleštite ju už jednoducho suchou jemnou handričkou.

Témy: upratovanie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok