Jednodňová brusnicová diéta: Pôsobí ako detox a spáli tri kilá pred letnou sezónou

TA3/zm
4.7.2023 08:00

Brusnicovej diéte sa hovorí aj hollywoodska, pretože ju práve celebrity využívajú deň pred slávnostnými premiérami. Za 24 hodín totiž dokáže telo odvodniť a zbaviť niekoľkých centimetrov v kritických partiách.

Jednodňová brusnicová diéta: Pôsobí ako detox a spáli tri kilá pred letnou sezónou
Freepik

Brusnicová diéta sa neje, ale pije. Aj preto sa môže držať iba jeden jediný deň. Neobsahuje totiž dostatok živín na to, aby ste ju mohli držať dlhšie. Al za to ju môžete praktizovať častejšie, dva až trikrát do mesiaca.

Tri kilá dole

Brusnice majú detoxikačný účinok a práve na tomto fakte stavia jednodňová diéta, počas ktorej môžete zhodiť jeden až tri kilogramy. Hoci od nej nemôžete očakávať zázraky, pred dovolenkou alebo oslavou, na ktorú sa chcete zmestiť do šiat, je to rýchla a efektívna voľba. Pri pravidelnom praktizovaní budú kilá miznúť ešte väčšou rýchlosťou.  

Výhody brusníc

Toto bobuľové ovocie dokáže efektívne bojovať s toxínmi v tele, vďaka čomu pôsobí detoxikačne a odvodňuje. Vysoké množstvo vitamínu C vás bude držať pri energii počas dňa diéty, kedy nič nejete, len popíjate nápoj pripravený z brusníc. Céčko má tiež pozitívny dopad na chudnutie.

Brusnicový nápoj

Existuje niekoľko variant, ako si pripraviť zázračný brusnicový nápoj, ktorý bude vašou jedinou stravou počas zvoleného dňa diéty. Najčastejšie sa pripravuje z jednej šálky sójového mlieka, rovnakej dávky čerstvej pomarančovej šťavy, šálky brusnicového džúsu, ďalej hrnčeka sójového jogurtu. Do tohto pridajte pol lyžičky ľanového oleja, všetko dobre premiešajte a máte dávku, ktorá by vám mala postačiť na celodenné popíjanie.

Druhá verzia nápoja sa pripravuje zo šťavy 8 pomarančov a 4 citrónov, k tomu idú 2 banány, 2 olúpané jablká a 2 šálky brusnicového džúsu.   

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok