Francúzsky tip na umývanie vlasov: Takto napeňte šampón, aj farba vám vydrží dlhšie

TA3/zm
3.7.2023 16:00

Štýl Francúzok je preslávený po celom svete. A nielen ich cit pre módu, ale aj vždy perfektne upravené vlasy. Dokonalý účes pritom dosiahnete vďaka jednoduchému triku so šampónom.

Francúzsky tip na umývanie vlasov: Takto napeňte šampón, aj farba vám vydrží dlhšie
Freepik

Vďaka nápadu, ktorý praktizujú Francúzky už roky, môžete jednak ušetriť, ale najmä dosiahnuť lepšiu kvalitu vlasov a tým pádom i dokonalejší účes. V čom spočíva?

Minimum šampónu

Množstvo šampónu, ktoré použijete pri jednom umývaní, závisí aj od dĺžky či hustoty vlasov. No všeobecne platí, že ho míňame oveľa viac než by bolo treba. Skrátka, my ženy máme rady, keď to poriadne pení. Zároveň nadobudneme pocit, že sú vlasy umyté dôkladnejšie. No v skutočnosti tým zaťažujete peňaženku, ale aj samotnú štruktúru vlasov. Ako to teda robia Francúzky?

Kefa na vlasy

Aj pri umývaní vlasov majú Francúzky pripravenú kefu na rozčesávanie. Šampón vo veľmi malom množstve nanesú len ku korienkom vlasov, dobre ho napenia a potom česaním roznesú po celých dĺžkach. Naozaj nejde len o šetrenie kozmetikou, táto technika umývania vlasov má niekoľko benefitov.

Benefity pre hrivu

Francúzky majú vo väčšine prípadov z vlasov naozaj korunu krásy, pretože sa o ne príkladne starajú. Technika umývania s minimom šampónu a rozčesania kefou prináša viacero benefitov. V prvom rade vlasy oveľa menej vysušujete. Hydratácia je pritom jeden z dôvodov, prečo môže byť vaša hriva bez lesku a vitality.

Druhý dôvod, prečo má roznesenie šampónu za pomoci kefy zmysel je masáž pokožky hlavy. Korienky sa vďaka tomu stanú pevnejšie a vlasy vám pravdepodobne začnú rýchlejšie rásť a oveľa menej padať.

Čerešničkou na torte je ešte fakt, že vďaka takémuto šampónovaniu sa pomalšie vymýva z vlasov farba.      

Témy: vlasy Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok