Preteky Okolo Švajčiarska pokračujú aj po tragédii. Víťazom siedmej etapy sa stal Evenepoel

ta3 tasr
17.6.2023 18:04

Belgický cyklista Remco Evenepoel sa stal víťazom sobotňajšej 7. etapy pretekov Okolo Švajčiarska. Jazdec tímu Soudal - Quick Step sa presadil v 183,5 km dlhej predposlednej etape z Tübachu do Weinfeldenu.

Preteky Okolo Švajčiarska pokračujú aj po tragédii. Víťazom siedmej etapy sa stal Evenepoel
TASR/AP

Zvíťazil po sólovom útoku, dosiahol rovnaký čas ako jeho krajan Wout van Aert z Jumbo-Visma a tretí Francúz Bryan Coquard z Cofidisu. Slovenský reprezentant Peter Sagan z tímu TotalEnergies prišiel do cieľa na 87. priečke.

Po tragickom úmrtí švajčiarskeho reprezentanta Gina Mädera sa postavilo na štart iba 113 jazdcov. Vôbec sa neprezentoval Mäderov tím Bahrain Victorious, Intermarché-Circus-Wanty a domáca stajňa Tudor. Organizačný tím sa rozhodol pre úpravu pravidiel. Čas do celkového poradia sa počítal na méte 25 kilometrov pred cieľom, na šprintérskych prémiách a v cieli sa neudeľovali bonusové sekundy.

V celkovom poradí sa na popredných miestach nič nezmenilo. Naďalej vedie Dán Mattias Skjelmose Jensen z Treku - Segafredo o osem sekúnd pred Rakúšanom Felixom Gallom z AG2R Citroen. Sagan sa po odstúpení viacerých pretekárov posunul zo 131. na 101. pozíciu, no má naďalej rovnakú stratu 1:13:27 h. Podujatie zakončí v nedeľu časovka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok