Koniec v Zlatej Európskej lige. Slovenskí volejbalisti prehrali s Českom, skončili na chvoste tabuľky

ta3 tasr
17.6.2023 17:33

Slovenskí volejbaloví reprezentanti zakončili účinkovanie v Zlatej Európskej lige prehrou 0:3 s Českom. V šiestich dueloch C-skupiny nazbierali päť bodov a s určitosťou obsadia posledné 4. miesto. Česi ovládli tabuľku so ziskom 14 bodov a postúpili do semifinále.

Koniec v Zlatej Európskej lige. Slovenskí volejbalisti prehrali s Českom, skončili na chvoste tabuľky
TASR - Henrich Mišovič

Slováci dokázali bodovať naplno iba vo štvrtom stretnutí skupiny, keď v Nitre zdolali Fínsko 3:0. Následne boli pod Zoborom blízko k víťazstvu nad Estónskom, keď viedli 2:0 na sety, napokon však prehrali 2:3.

Nebojácny začiatok

Slováci nastúpili proti favoritovi duelu nebojácne a po piatich výmenách viedli 4:1. Následne Čechom zafungovala hra na podaní a postupne si vypracovali náskok. Domáci boli za stavu 17:18 blízko k zdramatizovaniu prvého setu, to však Česi nedopustili a sériou štyroch bodov položili základ výhry v pomere 25:19. 

Slováci boli v druhej časti hry agresívnejší v útoku a kontrolovali priebeh setu. Koncovku však lepšie zvládli hostia, ktorí odvrátili dva setbaly a po výsledku 26:24 boli krok od triumfu. Hostia si vypracovali v tretej časti náskok šiestich bodov. Slováci v závere setu stiahli rozdiel na tri body, Česi si však koncovku postrážili a víťazstvom 3:0 na sety spečatili postup do semifinále.  

Témy: Česko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok