Je to potvrdené. Lídrom kandidátky KDH pre parlamentné voľby je Majerský

ta3 TASR
17.6.2023 14:22

Lídrom kandidátky KDH pre septembrové parlamentné voľby je predseda hnutia Milan Majerský. Na druhom mieste je ekonomický expert Jozef Hajko, na treťom podpredsedníčka Nitrianskeho samosprávneho kraja Martina Holečková. Podpredsedovia KDH Marián Čaučík, Igor Janckulík a Tomáš Merašický obsadia štvrté až šieste miesto. Členovia celoslovenskej rady KDH o tom rozhodli na sobotňajšom zasadnutí v Liptovskej Osade.

KDH preferuje čo najskorší termín volieb. Poslancov NR SR vyzýva na dohodu
TASR - Milan Kapusta

Zdravotníctvo reprezentujú v prvej desiatke lekári Peter Stachura a Monika Kolejáková s číslom sedem a osem. Tvárami vzdelávania budú expert KDH na školstvo Martin Šmilňák ako deviatka, exminister školstva Ján Horecký ako jedenástka a vysokoškolský profesor a právnik Marek Šmid ako štrnástka. 

KDH vo výbornej kondícii

František Mikloško, ktorý nedávno ohlásil vstup na kandidátku KDH, kandiduje s číslom 12. Kandidátku uzatvára s číslom 150 prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov František Majerský.

Kandidačná listina podľa jej lídra jednoznačne potvrdzuje, že do volieb ide KDH vo výbornej kondícii. "S celým radom odborníkov na riešenia akútnych i dlhodobých problémov ľudí vo všetkých kútoch Slovenska. S ponukou, ktorá konzervatívnemu a kresťansko-demokratickému voličovi umožňuje mať v parlamente silné zastúpenie," uviedol Majerský s tým, že volebný program predstaví KDH v sobotu 24. júna v Jasnej na Liptove.

Predčasné parlamentné voľby budú 30. septembra. Volebná kampaň sa začala 9. júna, keď bol vyhlásený termín volieb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok