Nesplnený sen. Fanúšik cestoval 12 hodín, aby videl Messiho naživo, no zbytočne

ta3 TASR
16.6.2023 10:08

Viacerí fanúšikovia Lionela Messiho z Indonézie zostali sklamaní po oznámení, že argentínsky futbalista nenastúpi na prípravný zápas svojej reprezentácie proti Indonézii. Jeden z fanúšikov napriek tomu vycestoval do Jakarty 12-hodín lietadlom a loďou, organizátorov obvinil z falošnej reklamy.

OSCARI-clip
TASR/AP

Duel je na programe v pondelok o 14.30 SELČ a 60.000 vstupeniek sa rýchlo vypredalo. Na reklamných plagátoch k duelu bol zobrazený Messi. Fanúšikovia sa však neskôr dozvedeli, že najväčšia hviezda hostí hrať nebude. "Som smutný a sklamaný, mám zmiešané emócie," povedal agentúre AFP 31-ročný majiteľ obchodu Surya Wijaya Ang z ostrova Banda Neira vo východnej provincii Maluku. "Toto bola pre mňa najväčšia šanca vidieť Messiho hrať."

8-hodinová plavba loďou

Argentínčania vo štvrtok zdolali v prípravnom zápase Austráliu 2:0, skóre duelu otvoril práve Messi. Tréner Lionel Scaloni však po zápase potvrdil, že 35-ročný útočník necestuje na indonézsku časť ázijského turné. Napriek tomu sa Ang, ktorý vlastní zbierku približne 200 dresov FC Barcelona s Messiho menom, vydal na 8-hodinovú plavbu loďou do východoindonézskeho mesta Ambon a potom ho čakal štvorhodinový let do Jakarty.

Tento fanúšik predal sedem dresov zo svojej kolekcie, aby mohol zaplatiť za vstupenku na zápas 1,2 milióna rupií (74 eur), čo je v krajine pomerne vysoká cena. "Messi je ikona a dá sa povedať, že 90 percent lístkov sa predalo kvôli nemu. Bola to pre nich marketingová stratégia. Ale keď som už tu, tak snáď aspoň uvidím trénera Scaloniho," povedal Ang.

Ďalší Indonézania na sociálnych sieťach vyjadrili sklamanie, niektorí svoje lístky ponúkli do predaja. Jeden z nich na sociálnej sieti naspieval gitarovú baladu s textom: "Prečo neprídete do Indonézie? Prečo neprídete, pán Messi?"

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok