Pre lajky urobia hocičo. Plnenie YouTube výzvy sa skončilo smrťou dieťaťa

ta3 TASR
15.6.2023 17:51

Pri zrážke dvoch áut v Ríme prišiel o život päťročný chlapec a zranenia utrpeli ďalšie dve osoby. V jednom z áut značky Lamborghini sedeli YouTuberi, ktorí práve plnili internetovú výzvu, podľa ktorej mali v aute vydržať 50 hodín. Informovali agentúry AFP a ANSA.

Youtube appka ilu 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Incident sa odohral ešte v stredu popoludní v rímskej štvrti Casal Palocco. Luxusné Lamborghini narazilo do vozidla značky Smart, v ktorom sa viezla matka s dvoma deťmi, päťročným chlapcom a jeho trojročnou sestrou. V Lamborghini, ktoré podľa svedkov nedodržiavalo prikázanú rýchlosť, sa nachádzalo päť osôb. Pri zrážke utrpeli matka s deťmi ťažké zranenia, ktorým päťročný Manuel cestou do nemocnice podľahol.

Až traja z piatich ľudí v Lamborghini patria do skupiny, ktorá má YoTube kanál s názvom "The Borderline" zameraný na plnenie rôznych extrémnych internetových výziev. Kanál má až 600-tisíc odoberateľov.

Talianske médiá uviedli, že Lamborghini zapožičal YouTuberom samotný výrobca vozidiel tejto luxusnej talianskej značky. Dodali, že prokuratúra začala vyšetrovanie vodiča auta vo veci usmrtenia z dôvodu nebezpečného šoférovania. Polícia YouTuberom zhabala aj mobilné telefóny.

Taliansky minister dopravy Matteo Salvini vyhlásil, že by mohol "navrhnúť nové dopravné pravidlá, avšak čo sa týka ľudskej obmedzenosti vedúcej k takejto tragédii, nemôže urobiť nič". Sústrasť rodine chlapca vyjadril aj starosta Ríma Roberto Gualtieri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok