Pohraničná stráž zostrelila v bieloruskej oblasti ukrajinský dron, tvrdí Minsk

ta3 TASR
15.6.2023 11:11

Bielorusko vo štvrtok oznámilo, že koncom mája zostrelilo vo svojej pohraničnej oblasti ukrajinský dron. Informuje agentúra Reuters.

Pohraničná stráž zostrelila v bieloruskej pohraničnej oblasti ukrajinský dron, tvrdí Minsk
Twitter/ iSource News

Incident v bieloruskej Homeľskej oblasti nahlásila bieloruská pohraničná stráž. Nevysvetlila však, prečo o udalosti neinformovala v čase, keď k nej prišlo. Rusko spustilo vojenskú inváziu na Ukrajinu vlani vo februári aj z územia Bieloruska. Minsk tiež povolil výcvik ruských vojakov na bieloruských základniach.

Kyjev už dlho znepokojuje možnosť, že Bielorusko by sa mohlo zapojiť do vojny na Ukrajine. Bieloruský líder Alexandr Lukašenko v stredu uviedol, že by to urobil v prípade "totálnej agresie" proti svojej krajine.

Lukašenko tiež v stredu oznámil, že jeho krajina začala prijímať dodávky ruských taktických jadrových zbraní, o ktorých rozmiestnení v Bielorusku rozhodol v marci ruský prezident Vladimir Putin. Rusko takéto zbrane pritom rozmiestni mimo svojho územia prvýkrát od rozpadu Sovietskeho zväzu v roku 1991. Rusko trvá na tom, že bude mať svoje jadrové zbrane pod kontrolou aj po ich prevoze do Bieloruska. Podľa Lukašenka budú odstrašujúcim prostriedkom proti potencionálnym agresorom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok