Chorváti sa tešia z postupu do finále Ligy národov. Toto sa zapíše do histórie, reaguje tréner Dalič

ta3 TASR
15.6.2023 07:49

Futbalisti Chorvátska sa stali prvými finalistami Ligy národov. V semifinálovom zápase Final Four zdolali v Rotterdame domácich Holanďanov 4:2 po predĺžení, keď víťazný gól strelil v 98. minúte striedajúci Bruno Petkovič. Vo finále 3. ročníka LN sa v nedeľu 18. júna stretnú s víťazom štvrtkového semifinále Španielsko - Taliansko. Holanďanov čaká v rovnaký deň v Enschede súboj o 3. miesto.

Chorváti sa tešia z postupu do finále Ligy národov. Toto sa zapíše do histórie, reaguje tréner Dalič
TASR/AP

Domáci išli do vedenia v 34. minúte, keď sa krížnou strelou v šestnástke presadil Donyell Malen. Obrat Chorvátov naštartovala penalta po faule na Luku Modriča, z ktorej skóroval Andrej Kramarič. Holanďania odpovedali na gól Maria Pašaliča zo 73. minúty až v nadstavenom čase, keď Noa Lang vyrovnal. Chorváti napokon predsa doviedli duel do víťazného konca, keďže Bruno Petkovič v 98. minúte skóroval strelou spoza šestnástky. Gólovú poistku pridal kapitán chorvátskeho tímu Luka Modrič, ktorý v 116. minúte premenil pokutový kop.

Hlasy po zápase

Zlatko Dalič, tréner Chorvátska: "Toto je víťazstvo, ktoré sa zapíše do histórie. Je to jeden z našich najväčších triumfov. Nič nás nepoložilo, ani inkasovaný gól v 96. minúte a dokázali sme silného súpera zdolať na jeho pôde. Chlapci vedeli, o čo hrajú a že hrajú predovšetkým za Chorvátsko. Je to neuveriteľné, že máme vo vrecku ďalšiu medailu. Už máme bronz i striebro, tak si poďme po zlato, aby sme ukončili tento príbeh."

Luka Modrič, kapitán Chorvátska: "Neverili sme, koľko fanúšikov Chorvátska nás povzbudzovalo na štadióne. Bolo to naozaj fenomenálne. Cítime od nich veľkú podporu a to nás poháňa a posúva vpred."

Ronald Koeman, tréner Holandska: "Gratulujem Chorvátom k postupu. Modrič bol jedným slovom fantastický. Ťažko sa mi to hovorí, ale niekedy sa v tíme súpera objaví hráč, ktorého hru si musím užívať."
       
Virgil van Dijk, kapitán Holandska: "Je to veľké sklamanie, ťažko sa mi hľadajú slová. Bojovali sme ako levy, ale žiaľ, nestačilo to."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok