Matka si zabuchla kľúče v aute. Jej dieťa bolo uväznené v horúčave takmer hodinu

ta3 TASR
14.6.2023 17:53

Mestskí policajti vyslobodzovali v utorok 13. júna na ulici Ľuda Zúbka v bratislavskej Dúbravke osemmesačné dieťa z uzamknutého auta. Matka dieťaťa si totiž zabuchla kľúče v aute, do ktorého sa svojpomocne nedokázala dostať. Mestská polícia v Bratislave o tom informuje na sociálnej sieti.

grb
Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Policajti museli rozbiť okno

"Za oznamovateľkou ihneď po prijatí oznamu vyrazila dvojica policajtov. Po príchode na miesto sa od nej dozvedeli, že batoľa je vo vozidle už približne 40 minút," približuje polícia.

Policajti preto rýchlo rozbili zadné okno, vozidlo odomkli a dieťa z auta vytiahli. Dieťa následne prezreli privolaní záchranári. Tí skonštatovali, že napriek dlhej dobe v rozhorúčenom aute je dieťa po zdravotnej stránke v poriadku, bolo len v miernom šoku.

Polícia v tejto súvislosti opätovne vyzýva, aby boli ľudia pri jazde so svojimi deťmi, prípadne domácimi zvieratami obozretní a mali stále na pamäti, že vo vozidle nie sú sami. Na verejnosť zároveň apeluje, aby v prípade, že si všimne dieťa alebo zviera v uzamknutom aute, bezodkladne kontaktovala mestskú políciu (159) alebo štátnu políciu (158). Pripomína, že im tak môže zachrániť zdravie alebo život.  

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok