Sulík odsudzuje kampaň Smeru. SASKA je postavená na jasnom programe

ta3 TASR
14.6.2023 14:43

Predseda Smeru-SD Robert Fico postavil svoju kampaň na polarizácii spoločnosti a štvavých rečiach namiesto toho, aby verejnosti predložil kvalitný program a diskutoval o ňom. Predvolebná ponuka SASKY bude postavená práve na programe. Povedal to predseda strany Richard Sulík.

Sulík oznámil, o koľko stúpnu ceny plynu budúci rok. Kto si priplatí menej?
TASR/Jaroslav Novák

Bez dobre pripraveného programu podľa Sulíka nie je po voľbách možné dobre spravovať krajinu. "Preto som aj Roberta Fica vyzval, nech predstaví svojich expertov, predstaví svoj program a poďme diskutovať. Poďme na súboj programov," vyhlásil Sulík. 

Jeho strana chce konfrontovať jednotlivé kapitoly svojho programu s verejnosťou na konferenciách. "Program sme rozdelili na štyri časti, spoločenské rezorty, ekonomické rezorty, silové rezorty a sociálne rezorty. Všetky kapitoly sú v beta verzii a bude nasledovať trinásť odborných konferencií," vysvetlil predseda SASKY. 

Strana chce na konferenciách doladiť znenie priorít od ekonomických, ako je návrat k rovnej dani, až po ľudskoprávne vo forme podpory uzákonenia registrovaných partnerstiev a dekriminalizácie marihuany.

Sulík nesúhlasí s názorom, podľa ktorého pred voľbami dochádza k spájaniu stredopravých strán. "Došlo k triešteniu. Vzniklo množstvo nových strán, niektoré boli oživené. Výsledok je, že tu máte tri subjekty, kde každý jeden bude mať problém prekročiť hranicu päť percent," zhodnotil.

SASKA neplánuje vstup do koalície ani volebnej strany, na kandidátnej listine však dáva priestor aj externým osobnostiam. "Ľudí z OKS máme na kandidátke už tretíkrát. Aktuálne sme na 150. miesto pribrali Alojza Hlinu. Viem, že bol na kandidátke viacerých strán a bol šéfom KDH, ale jeho ekonomické názory sú výborné," doplnil Sulík. Nepovažuje za problém, ak v liberálnej strane pôsobia umiernení veriaci. 

Posilou by mal byť aj bývalý splnomocnenec vlády pre rómske komunity za Most-Híd Ábel Ravasz a poslanec NR SR Vladimír Ledecký, obaja budú mať na starosti menšinovú agendu.

Na margo aktuálne prebiehajúcej poslednej riadnej schôdze Národnej rady SR Sulík povedal, že očakáva pokračovanie doterajšieho chaosu. Programové vyhlásenie vlády Ľudovíta Ódora je podľa neho pre SASKU akceptovateľné a vláde pri hlasovaní vyslovia dôveru.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok