Špekulácie sa potvrdili. Real Madrid dokončil prestup mladého Angličana

ta3 TASR
14.6.2023 13:03

Španielsky futbalový klub Real Madrid skompletizoval prestup Judea Bellinghama z Borussie Dortmund. Anglický stredopoliar podpísal so španielskym vicemajstrom šesťročný kontrakt. Počiatočná prestupová čiastka je 103 miliónov eur, s bonusmi sa môže vyšplhať na 133,9 milióna.

Devätnásťročného Bellinghama predstaví Real ako novú posilu vo štvrtok 15. júna na oficiálnej prezentácii. "Získali sme jeden z najväčších talentov svetového futbalu. Má iba devätnásť a už je člen základnej zostavy anglickej reprezentácie," napísal madridský klub v stanovisku. O služby mladíka sa zaujímali viaceré popredné európske kluby, vrátane manchesterských City i United či Liverpoolu. 

Bellingham prišiel do Dortmundu v roku 2020 z Birminghamu za 25 miliónov a postupne sa vypracoval na lídra tímu a žiadaný artikel na prestupovom trhu. Za nemecký klub odohral dokopy 132 duelov, v ktorých strelil 24 gólov a pridal 25 asistencií. 

Za Anglicko nastúpil na 24 zápasov a dal jeden gól, nechýbal ani na MS v Katare. Do Realu prichádza s ocenením pre najlepšieho bundesligového hráča sezóny 2022/23, v ktorej závere Dortmund nezvládol boj o bundesligový titul a skončil tesne za Bayernom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok