Nútenú hladovku v Keni neprežilo viac ako 300 ľudí. V lese objavili ďalšie telá

ta3 čtk
13.6.2023 18:24

Hladovku, ktorú veriacim v Keni z náboženských dôvodov nariadilo vedenie evanjelickej sekty, neprežilo viac ako 300 ľudí. Polícia v utorok v lese Shakahola na východe krajiny našla ďalších 19 tiel, uviedla podľa agentúry AFP zástupkyňa miestnych úradov.

Verili, že pôjdu do neba

Členovia sekty verili, že pri dodržiavaní extrémneho pôstu sa dostanú do neba a stretnú sa s Ježišom Kristom. Vyšetrovatelia už skôr uviedli, že takto im to hovoril šéf sekty Paul Mackenzie.

Prvé obete boli objavené 13. apríla a úrady stále pátrajú po ďalších telách v lese Shakahola, ktorý má rozlohu 15 000 hektárov. Nachádza sa neďaleko prístavného mesta Malindi.

"Počet mŕtvych sa po exhumácii ďalších 19 tiel zvýšil na 303," povedala agentúre AFP zástupkyňa miestnych úradov Rhoda Onyanchaová. Mackenzie je od 14. apríla vo väzbe a bude stíhaný za terorizmus. Polícia v súvislosti s týmto prípadom zatkla ďalších najmenej 35 ľudí.

Násilná smrť

Podľa výsledkov pitiev predtým nájdených tiel väčšina z nájdených zomrela od hladu. Niektorí ďalší však boli ubití na smrť, uškrtení či udusení. Už skôr úrady uviedli, že niektorým nájdeným telám chýbala časť orgánov.

Prípad sekty sídliacej v lese Shakahola podľa agentúry AFP v Keni vyvolal debatu o prísnejšej regulácii aktivít náboženských organizácií. V prevažne kresťanskej krajine podľa oficiálnych údajov funguje 4000 sekt a cirkví.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok