Súvisela streľba v Denveri s triumfom Nuggets v NBA? Nešťastie neprežili traja ľudia, ďalší sa zranili

ta3 čtk
13.6.2023 12:36

Po nočnej streľbe v centre amerického mesta Denver sú traja ľudia v kritickom stave a ďalších šesť s ľahšími zraneniami, oznámila miestna polícia. Zranenie utrpel aj podozrivý, ktorý skončil vo väzbe. Ku krviprelievaniu došlo v mieste, kde ľudia oslavovali víťazstvo miestneho klubu Denver Nuggets v zámorskej basketbalovej lige NBA.

"Bolo identifikovaných celkom deväť obetí strelných rán," uviedla na twitteri polícia. "Tri obete sú v kritickom stave, zranenia ostatných obetí a podozrivého nie sú považované za ohrozujúce na živote," dodala. Všetkých deväť obetí skončilo v nemocnici, uviedol policajný hovorca Doug Schepman.

Miestom streľby bola ulica Market Street vedúca z centra mesta smerom na severovýchod. Podľa agentúry Reuters sa strieľalo asi 1,5 kilometra od športovej haly, kde Denver Nuggets v pondelok večer zavŕšili cestu za premiérovým víťazstvom v play-off NBA. V okolitých uliciach potom oslavovali tisíce ľudí.

"Stalo sa to v oblasti, kde sa predtým počas večera zhromaždil najväčší dav," povedal Schempan o streleckom incidente. Podľa polície nastal pol hodiny po polnoci (08:30 SELČ), pričom v tom čase už na mieste zostával výrazne menší počet ľudí.

Podozrivého sa podľa Schepmana podarilo zadržať "pomerne rýchlo", žiadne informácie o totožnosti tejto osoby ani o motíve činu ale polícia v prvých hodinách nezverejnila. Podľa agentúry AP vypočúvala svedkov a vyšetrovanie označila za "rozsiahle". Denník Post poznamenal, že streľba bola v noci na utorok hlásená aj na dvoch ďalších miestach v centre hlavného mesta štátu Colorado.

Spojené štáty zažívajú v posledných rokoch zvýšené počty útokov strelnými zbraňami, ktoré zanechávajú niekoľko mŕtvych či zranených. Organizácia Gun Violence Archive vlani napočítala 647 incidentov s viac ako troma mŕtvymi alebo zranenými a tento rok do konca mája ich už zaznamenala cez 260.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok