Vždy sme boli protifašistickí, vyhlásil Pellegrini. Odmietol tvrdenie, že Penta zafinancovala Hlas

ta3
12.6.2023 21:13

Väčšina poslancov nepodporí Ódorovu vládu. Uvedomujú si, že úspech úradníckej vlády bude aj úspechom prezidentky Zuzany Čaputovej a naopak. Ľudovít Ódor tak môže rátať len s podporou niekoľkých poslancov. Pridá sa k nim napokon aj Sme rodina či Hlas-SD? Hosťom relácie Téma dňa bol Peter Pellegrini (Hlas-SD).

temis_4.jpg
TA3

Snem Hlasu bol o našich prioritách a našej vízii pre Slovensko, nie komentár o strane Smer,“ uviedol Peter Pellegrini, predseda strany Hlas-SD. Podľa neho si budú v nadchádzajúcich voľbách občania môcť vybrať medzi návratom do minulosti, chaosom v podobe padnutej vlády alebo nejakým politickým nováčikom. „Alebo si budú môcť vybrať z pokojného a stabilného programu, ktorý má strana Hlas,“ pokračoval Pellegrini. Spojenie so stranou Dobrá voľba označil za „skutočné spojenie, keďže Dobrá voľba po tomto spojení zanikne a ostane len Hlas.“

Hlas chce Slovensko v EÚ a NATO

Pellegrini tvrdí, že nikdy nespochybnil smerovanie Slovenska do EÚ alebo NATO. „Nikdy som sa nespreneveril nášmu protifašistickému odkazu,“ vyhlásil predseda strany. „Nemusím deklarovať ani ja a ani strana Hlas, že by po voľbách robila inak, ako tvrdila pred voľbami,“ povedal Pellegrini. „Našou prioritou je bezpečný, zdravý a kvalitný život pre ľudí,“ dodal.

Nerozumiem, prečo ľudia chcú, aby sa strany vymedzovali,“ skonštatoval Pellegrini. „Politiku by sme mali robiť pre niečo a nie sa stále voči niekomu vymedzovať,“ pokračoval. Podľa Pellegriniho je úlohou štátu, aby ľudia mali kvalitný a dobrý život bez ohľadu na to, v ktorej časti Slovenska sa narodili. „Nesmiete byť potrestaní za to, že ste sa narodili v sociálne slabšej rodine,“ dodal bývalý premiér.

Smer a politika

Pellegrini uviedol, že v Smere sa mu nepáčil štýl politiky. „Keby sa mi to páčilo, tak som tam stále,“ povedal. „Mal som víziu hovoriť o budúcnosti, Slovensko proste nemôže byť riadené od volieb do volieb,“ pokračoval. Slovensko sa podľa neho musí začať pozerať dopredu, aby sa vyhlo možným krízam. „Vlak moderného sveta nám postupne uniká,“ doplnil.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok