SZĽH určil trénerov v mládežníckych kategóriách. Feneš ostáva, Dendis povedie osemnástku

ta3 TASR
12.6.2023 15:52

Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 20 rokov povedie aj v nasledujúcom období Ivan Feneš. Trénerom osemnástky sa stal Martin Dendis. Rozhodol o tom výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorý schválil nominácie na zloženie trénerských štábov vo všetkých mládežníckych kategóriách mužov. Informoval o tom prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan.

SZĽH určil trénerov v mládežníckych kategóriách. Feneš ostáva, Dendis povedie osemnástku
TASR/Pavel Neubauer

Dendis je 31-ročný tréner, ktorý dlhodobo pôsobil vo Švédsku. Začínal ako hlavný kouč v mládežníckych kategóriách klubu Linköping HC, v ročníku 2022/2023 pôsobil už aj v pozícii asistenta v tíme AIK Štokholm v druhej najvyššej švédskej súťaži. Tento rok v apríli bol súčasťou realizačného tímu do 20 rokov na domácom Turnaji piatich krajín v Poprade.  

Feneš viedol slovenskú dvadsiatku na dvoch majstrovstvách sveta. Na šampionáte v kanadských mestách Edmonton a Red Deer na prelome rokov 2021 a 2022 obsadili jeho zverenci 9. miesto, na uplynulých MS v Halifaxe a Monctone vypadli vo štvrťfinále po prehre s Kanadou 3:4 po predĺžení a skončili na konečnom 6. mieste.  

"Martin Dendis je veľmi mladý, ale má dlhoročné skúsenosti. Vnímame to ako nový vietor. Verím, že zúročí skúsenosti, ktoré nabral vo Švédsku," povedal Šatan.

Výber SR do 15 rokov povedie Július Beňuš, šestnástku Michal Blanár a k sedemnástke sa presunie Ivan Králik.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok