Tak takto?!: SASKA podporí programové vyhlásenie vlády, OĽANO o tom ešte bude rokovať

ta3/Patrik Mindžák
12.6.2023 15:07

Za tri a pol roka tu máme de facto štvrtú vládu. Prvou bola Matovičova, ktorú vystriedala Hegerova, tej parlament neskôr vyslovil nedôveru a tak pokračovala Hegerova vláda v poverení, ktorú pred mesiacom po prevalení škandálu nahradila Ódorova vláda úradníkov. Tá dnes schválila svoje programové vyhlásenie a smeruje s ním do parlamentu. Má posledné dva dni na to, aby požiadala národnú radu o vyslovenie dôvery. Parlament čaká aj pokus otvoriť mimoriadnu schôdzu k hybridným hrozbám a k možnému ovplyvňovaniu volieb. V relácii Tak takto?! o tom porozprávali Branislav Gröhlingom (SASKA) a Michalom Šipošom (OĽANO).

scdc_1.jpg
TA3

"Som úprimne sklamaný z vlády pani prezidentky v tom, ako aj prišla s programovým vyhlásením vlády," uviedol Šipoš s tým, že sa poslaneckému klubu v OĽANO neposlalo PVV. "Tento moment zaváži, či im dôveru udelíme." Naopak, Gröhling potvrdil, že dokument od vlády v SASKE podporia.

Šipoš vravel, že pokiaľ bude vláda odborníkov pokračovať v doterajších reformách, ktoré prinieslo aj OĽANO, tak potom bude Slovensko napredovať dobrým smerom k blížiacim sa parlamentným voľbám.

Toto leto môže byť slobodné, ktoré Slovensko zažije, ak sa k moci po voľbách dostane Smer, tvrdí Gröhling. Dodal, že preto nepodporia mimoriadnu schôdzu, ktorú práve táto strana zvolala. "Schôdza je iba predvolebnou kampaňou."

Celú reláciu Tak takto?! s Branislavom Gröhling a Michalom Šipošom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok