Muža, ktorý v Annecy útočil nožom na deti, zostáva vo väzbe. Obvinili ho

ta3 ČTK
10.6.2023 14:10

Muža zadržaného pri štvrtkovom útoku vo východofrancúzskom meste Annecy vyšetrujú úrady za pokus o vraždu, uviedla prokuratúra. Podozrivý je vo väzbe, keďže ho obvinili z pokusu o vraždu. Nožom útočil v parku na brehu jazera, kde poranil šesť ľudí, z toho štyri deti. Podľa prokurátorky nikto z nich nie je v ohrození života.

Prokurátorka Line Bonnetovej-Mathisová povedala, že 31-ročný utečenec zo Sýrie, ktorý má povolenie na trvalý pobyt vo Švédsku, bol predvedený pred sudcu a oboznámený s obvinením. Nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o teroristický čin.

Zranené deti, ktorým je od 22 mesiacov do troch rokov, zostávajú v nemocnici. Obete útoku pochádzajú zo štyroch rôznych krajín: Francúzska, Británie, Holandska a Portugalska. Podozrivý má vo Švédsku trojročnú dcéru a manželku. Vyšetrili ho psychiatri, ktorí podľa agentúry DPA nezistili, že by trpel bludmi.

Svedkovia vypovedali, že pri útoku sa muž zmienil o dcére, manželke a Ježišovi Kristovi. Podľa Bonnetovej-Mathisovej mal pri sebe predmety súvisiace s kresťanstvom. Francúzsky denník Le Monde v piatok napísal, že zadržaný je kresťan. Pri útoku ho pomohol zablokovať a odohnať mladý kresťanský pútnik, ktorého francúzske médiá oslavujú ako hrdinu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok