Dubnická štátna zbrojovka navyšuje produkciu vojenskej techniky. S plánmi sa oboznámil aj minister obrany

ta3
9.6.2023 17:28

V Dubnickej štátnej zbrojovke rozširujú výrobu delostreleckej munície, ako aj ďalšej vojenskej techniky v objeme viac ako tridsať miliónov eur. Minister obrany Martin Sklenár sa v piatok oboznámil s plánmi podniku.

Slovenský zbrojársky holding DMD group v Dubnici nad Váhom niekoľkonásobne navyšuje produkciu vojenskej techniky. Pripravené sú projekty v sume tridsať miliónov eur. Najskôr však potrebujú dobudovať výrobné haly, kúpiť stroje a technológie. Zbrojovka potrebuje tiež dvesto nových zamestnancov na strojárske aj konštruktérske pozície.

Minister obrany Martin Sklenár: "Vidieť, že firmy toto vnímajú ako veľkú príležitosť, ako pracujú na tom, aby tieto investície boli čo najlepšie využité, ako pre realizáciu jednotlivých projektov, tak aj na rozvoj firiem. Ide o tri projekty, jeden sa venuje pásovým bojovým obrneným vozidlám, druhý kolesovým vozidlám a ďalší sa venuje zvýšeniu kapacít na výrobu munície."

Štefan Škultéty, generálny riaditeľ spoločnosti DMD Group: "Tento rok bude preinvestované aj v zťs špeciál dva milióny euro. Taktiež v konštrukte defence budú preinvestované dva milióny euro práve v súvislosti s projektom Patria, kde bude rekonštruovaná výrobná hala tento rok."

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok