Diétny hit tohto roka: Pripravte si nepriestrelnú kávu a kíl sa zbavíte bez väčšej námahy

TA3/zm
27.6.2023 08:00

Bulletproof Coffee alebo nepriestrelná káva. To je názov diéty, ktorá ovládla sociálne siete v tomto roku. V čom spočíva?

Diétny hit tohto roka: Pripravte si nepriestrelnú kávu a kíl sa zbavíte bez väčšej námahy
Pinterest

Príprava netradičnej kávy je vraj to jediné, čo musíte robiť preto, aby ste sa zbavili prebytočných kilogramov. Aspoň to tvrdí najnovší hit medzi diétami.

Nepriestrelná diéta

Nepriestrelná diéta nie je novinkou, existuje už dlhšie a spočíva na nízkosacharidovom príjme potravy. Lenže nepriestrelná káva je novinka, ktorá ovládla americký trh. Prišiel s ňou podnikateľ Dave Asprey, a tak čelil logickej otázke, či nejde len o dobrý marketingový ťah na predaj kávy. No v skutočnosti na zázračný nápoj, ktorý odplaví kilá, nepotrebujete nič špeciálne.

Iná káva

Nepriestrelná káva sa pripravuje zmiešaním jedného hrnčeka silnej čiernej kávy spolu s jednou polievkovou lyžicou rastlinného masla a rovnako lyžicou oleja. Presne tak, káva s maslom a olejom, čo vyzerá na prvý pohľad práveže veľmi kaloricky. V skutočnosti však diéta funguje na princípe potlačeného hladu a postupného uvoľňovania energie.

Princíp nepriestrelnosti

Dôvod, prečo vraj táto diéta funguje je jednoduchý. Ak si na úvod dňa dáte na lačný žalúdok túto špeciálne pripravenú kávu, oklamete hormóny hladu až do obeda. Navyše, na rozdiel o pitia klasickej kávy, v tomto prípade nepocítite skok, kedy kofeín náhle klesne. Uvoľňovať sa bude postupne vďaka mastným kyselinám, takže sa cítite doslova nabudení. Neprajníci diéty preto tvrdia, že nejde o žiaden zázračný nápoj, ale len o fakt, že ak doobeda nejete nič, znížite kalorický príjem a schudnete už len na základe tohto faktu. No i tak sa tento princíp chudnutia stal vďaka sociálnym sieťam, minimálne v Amerike, veľkým hitom.    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok