Roland Garros: Česká tenistka Muchová sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry

TA3 TASR
8.6.2023 18:41

Česká tenistka Karolína Muchová sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V semifinále na parížskej antuke vyradila druhú nasadenú Bielorusku Arinu Sobolenkovú po vyše trojhodinovom trojsetovom boji 7:6 (5), 6:7 (5), 7:5 a dosiahla životný úspech. V rozhodujúcom sete otočila z 2:5, vo ôsmom geme odvrátila mečbal.

Roland Garros: Česká tenistka Muchová sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry
TASR/AP

V prvom grandslamovom finále v kariére nastúpi v sobotu od 15.00 h proti víťazke duelu medzi najvyššie nasadenou obhajkyňou titulu Poľkou Igou Swiatekovou a Brazílčankou Beatriz Haddadodvou Maiovou. Sobolenková začala aktívne a v druhom geme mala k dispozícii dva brejkbaly. 

Muchová si však udržala servis a v ďalšom priebehu prvého setu bola na dvorci lepšia. Umne menila rytmus hry, dokázala nájsť recept na razantné údery Bielorusky. V deviatom geme prelomila podanie Sobolenkovej a išla podávať na víťazstvo v sete. Svetová dvojka vyrovnala na 5:5 a vynútila si tajbrejk, no v ňom slávila úspech Češka, keď po víťaznom bekhendovom longlajne premenila druhý setbal.

Muchová, ktorej súčasťou tímu je aj slovenský tréner Emil Miške, ťažila z výborného pohybu po dvorci. Na začiatku druhého dejstva rýchlo odskočila súperke na 2:0, no Sobolenková vyrovnala na 2:2 a vďaka brejku v siedmom geme sa ujala vedenia 4:3. 

Vinou nevynútených chýb však následne prišla o servis. Aj v druhom sete napokon prišiel na rad tajbrejk, v ktorom mala tentokrát navrch Sobolenková. V rozhodujúcom dejstve už obom hráčkam ubúdali sily. Bieloruska si vybudovala náskok 5:2 a vo ôsmom geme mala mečbal, no Muchová ho odvrátila, v ďalších minútach získala päť gemov za sebou a postúpila do finále.

Ženy - dvojhra - semifinále

Karolína Muchová (ČR) - Arina Sobolenková (Biel.-2) 7:6 (5), 6:7 (5), 7:5

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok