Tak takto?!: Ešte uvidia, čo z toho bude, varuje Kollár úradnícku vládu. Sú podriadení parlamentu, upozorňuje

ta3/Patrik Mindžák
8.6.2023 15:22

Predseda parlamentu Boris Kollár už zajtra vyhlási termín volieb. Podľa niektorých je to neskoro, podľa neho chcel dať politickým stranám čas na prípadné spájanie sa. Preferencie strany Hlas-SD sú s menšími odchýlkami stabilne na druhom mieste za Smerom, dlho však bol jednotkou, ale práve jeho bývalá materská strana ho z pomyselného trónu zosadila. Budú mať Sme rodina a Hlas k sebe blízko alebo by sa radšej poobzerali po iných koaličných partneroch? V relácii Tak takto?! o tom porozprávali predseda parlamentu a strany Sme rodina Boris Kollár a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini.

tak_takto_96.jpg
TA3

"Prvé, čo zaradím na najbližšiu schôdzu, že zaviažeme vládu, že takéto veci nemôže robiť bez súhlasu príslušných výborov. Ešte uvidia, čo z toho bude," reagoval Kollár na rozhodnutie Ivana Šimka. V tom našiel zhodu s Pellegrinim. "Nepríde si vypýtať stanovisko parlamentu v takejto závažnom rozhodnutia. Vláda je podriadená parlamentu, aj úradnická, musí si prísť vypýtať požehnanie a stanovisko."

Kollár reagoval aj na nevymenovanie nového predsedu výboru, ktorému predsedal Juraj Krúpa (SASKA). "Urobil to sprosto, zákerne, s takou malosťou. Odíde odtiaľ, nikto ho tam nechce a urobí zákernosť, že nikoho nepoverí, aby to znefunkčnil. To je malosť človeka, prízemnosť, úbohosť."

"Je korektné dať čas stranám, aby sa pospájali, zaregistrovali stranu, dohodli. Využila to napríklad strana Most-Híd," vysvetlil Kollár. Na záver obaja dodali, že na Slovensku budú čestné, poctivé a korektné voľby.

Celú reláciu Tak takto?! s Petrom Pellegrinim a Borisom Kollárom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok