Blackman odchádza z Dunajskej Stredy. Košice podpísali prvú posilu, Bukata pokračuje v Spartaku

ta3/TASR
7.6.2023 08:09

Nováčik v lige FC Košice začal s postupným predstavovaním prvých importov. Jeho prvej posile nie je prostredie Fortuna ligy vôbec neznáme.

Blackman odchádza z Dunajskej Stredy. Košice podpísali prvú posilu, Bukata pokračuje v Spartaku
TASR/Jakub Kotian

Prvou posilou fortunaligového nováčika FC Košice sa stal slovinský futbalista Žan Medved. Dvadsaťtriročný útočník prichádza na prestup zo Slovana Bratislava, v jarnej časti uplynulej sezóny pôsobil v rámci hosťovania v MFK Skalica. S vedením košického klubu podpísal zmluvu na dva roky.

"Žan počas pôsobenia v Slovane a Skalici dokazoval, že je kvalitný útočník. Bol pre nás teda prvá voľba. V slovenskej lige pôsobí už tri roky, takže našu súťaž pozná dôverne a nebude u neho problém s adaptáciou. Už dlhšie som si ho u nás vedel predstaviť. Prichádza k nám zvýšiť kvalitu a konkurenciu v útoku a verím, že sa mu u nás bude dariť. 

So Žanom sme sa dohodli na dvojročnej spolupráci. Verím, že bude úspešná a spoločne dosiahneme mnoho športových úspechov," citoval klubový web generálneho manažéra Pavla Turczyka.

Zverenci trénera Antona Šoltisa sa stretnú na prvom tréningu pred štartom novej sezóny v pondelok 19. júna v Košickej futbalovej aréne.  


Panamský futbalista Cesar Blackman odchádza z FC DAC 1904 Dunajská Streda. Krajný obranca, ktorý prišiel na Žitný ostrov v septembri 2017, neakceptoval ponuku fortunaligového vicemajstra na predĺženie spolupráce. DAC o tom informoval na svojom webe.

25-ročný Blackman zaznamenal v drese DAC-u 108 štartov a tri góly vo Fortuna lige, v európskych pohároch nastúpil na ďalších 13 stretnutí. "Po dlhých mesiacoch rozhovorov a rokovaní s Cesarom a jeho novým agentom sme sa rozhodli stiahnuť našu ponuku na predĺženie spolupráce. Ponúkli sme mu veľmi korektné, na naše pomery až nadštandardné podmienky. Zo strany hráča však cítime, že DAC sa stal pre neho poslednou voľbou. 

Vzhľadom na skutočnosť, že s Cesarom sme v klube zaobchádzali ako so synom, jeho správanie počas rokovaní nie je hodné nášho klubu. Preto sme sa rozhodli ukončiť rokovania a stiahnuť našu ponuku. Cesarovi ďakujeme za služby pre náš klub a do ďalšej kariéry mu prajeme veľa úspechov," skonštatoval Jan Van Daele, športový riaditeľ DAC.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok