Prevrátený vlak pri Rimavskej Sobote si vyžiadal niekoľko zranených. Hospitalizované sú tri osoby

ta3/TASR
7.6.2023 07:50

Po utorňajšom vykoľajení a prevrátení vlaku medzi obcami Rimavské Zalužany a Kociha sú v nemocniciach v Rimavskej Sobote a Lučenci hospitalizované tri osoby. Ich stav je stabilizovaný. Informovali obe nemocnice.

Prevrátený vlak pri Rimavskej Sobote si vyžiadal niekoľko zranených. Hospitalizované sú tri osoby
Facebook/Ministerstvo vnútra SR

"V rimavskosobotskej nemocnici ošetrili štyroch pacientov s ľahšími zraneniami. Dvaja pacienti boli po ošetrení prepustení do domácej liečby, ostatní dvaja nateraz zostávajú v stabilizovanom stave hospitalizovaní v nemocnici," priblížila Bianka Krejčíová, PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú nemocnica v Rimavskej Sobote patrí.

Vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou v Lučenci prijali po nehode vlaku jednu pacientku. Ako uviedla výkonná riaditeľka nemocnice Daniela Pršebicová, so stredne ťažkými zraneniami bola hospitalizovaná na traumatológii a je v stabilizovanom stave.

Na trati medzi obcami Rimavské Zalužany a Kociha sa v utorok krátko pred 20.00 h vykoľajil a prevrátil vlak. Príčinou nehody bol náraz vlaku do stromu spadnutého v koľaji. Podľa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) sa strom zosunul zo svahu, pravdepodobne vplyvom nepriaznivého počasia. Železničnú dopravu v úseku Rimavská Sobota - Rimavská Baňa - Hnúšťa nahradili autobusovou dopravou, prevrátený vozeň budú odstraňovať pomocou žeriavu.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok