Západné Slovensko zasypala snehová nádielka, doprava v Bratislave opäť kolabovala

TA3 TASR
23.2.2013 09:11

Západné Slovensko sa dnes zobudilo pod hustou pokrývkou snehu. Stále intenzívne padá hustý a ťažký sneh. Meteorológovia predokladajú, že napadne 10 až 30 centimetrov nového snehu.

Západné Slovensko zasypala snehová nádielka, doprava v Bratislave opäť kolabovala
SITA

Druhý kalamitný stupeň bude v hlavnom meste platiť aj v nedeľu

Druhý kalamitný stupeň bude platiť v Bratislave aj v nedeľu 24. februára. Uviedol to pre TASR hovorca primátora hlavného mesta Ľubomír Andrassy.

V Bratislave už napoludnie prestalo snežiť, ale hlavné cestné ťahy sú mokré, vedľajšie ulice pokryté kašovitou alebo utlačenou vrstvou snehu. "V noci majú teploty klesnúť pod bod mrazu a je predpoklad, že sa bude vytvárať poľadovica. Preto upozorňujeme vodičov, aby venovali maximálnu pozornosť vedeniu motorových vozidiel, osobitne na viaduktoch a mostoch," dodal Andrassy.

Pracovníci, ktorí dosiaľ odpratávali sneh z chodníkov a zastávok MHD, sa v súčasnosti venujú čisteniu kanálových vpustí, na ktorých snehové nánosy bránia odtekaniu vody.

Mesto Bratislava vyhlásilo dnes pred 9.00 h druhý kalamitný stupeň. O čistenie komunikácií sa stará 53 mechanizmov. V teréne sú všetci pracovníci zimnej údržby.

Doprava v hlavnom meste sa už stabilizovala

Doprava v Bratislave je po ranných meškaniach stabilizovaná. Na svojej internetovej stránke informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB). "MHD premáva všade, všetky trasy sú zjazdné. Jediné obmedzenia má linka č. 44, ktorá nepremáva cez Bárdošovu (jazdí ako trolejbus č. 203) a linka 147, ktorá z Hodžovho námestia na Búdkovu nepremáva vôbec, nakoľko nie sú ošetrené komunikácie," uvádza DPB.
Bratislava vyhlásila dnes pred 9.00 h druhý kalamitný stupeň pre silné sneženie, problémy boli aj s dopravou, pretože najmä v kopcovitých terénoch meškali autobusy až 60 minút.

Pre husté sneženie museli niektoré letecké linky presmerovať

Husté sneženie v hlavnom meste ovplyvnilo aj letovú situáciu na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave.
Podľa vyjadrenia hovorkyne letiska Dany Madunickej, "pre husté a nepretržité sneženie v Bratislave boli dnes do 10.30 h na základe rozhodnutia kapitánov lietadiel presmerované lety (prílety) z Milána - Bergama, Antalye a Londýna - Stansted na letisko v Budapešti, kde sú poveternostné podmienky výrazne lepšie. Cestujúcich prevezú do Bratislavy pozemnou dopravou na náklady leteckých spoločností. Pravidelné linky (odlety) do Milána a Londýna budú rovnako vybavené z letiska v Budapešti".

"Cestujúci oboch presmerovaných liniek môžu využiť možnosť prepravy autobusom do Budapešti, respektíve požiadať dopravcu o vrátenie cestovného alebo o preknihovanie sa na najbližší voľný let. Linka do Antalye by mala byť s meškaním vybavená z Bratislavy, nakoľko medzičasom odletela aj s cestujúcimi na palube z letiska v Budapešti do Bratislavy. Poveternostné podmienky v Bratislave sa už zlepšili, preto aj pravidelná linka z Birminghamu FR734 mohla byť vybavená na bratislavskom letisku na prílete aj odlete," dodala Madunická.

 


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok