Motivovaný Vaculík: Presvedčil som sa, že môžem zdolať kohokoľvek

ta3/TASR
7.6.2023 07:02

Slovenský plochodrážnik Martin Vaculík víťazstvom v tretích pretekoch seriálu MS potvrdil, že sa mu v Prahe darí. Na štadióne Markéta vygradoval svoj výkon po rozpačitom úvode a okrem prvého triumfu v sezóne si vychutnal aj atmosféru.

Motivovaný Vaculík: Presvedčil som sa, že môžem zdolať kohokoľvek
TASR/Dušan Hein

"Presvedčil som sa, že ak je všetko správne nastavené, tak môžem zdolať kohokoľvek a zabojovať aj o titul majstra sveta," priznal Vaculík pre TASR. Pre 33-ročného pretekára to bolo prvé víťazstvo v sezóne a celkovo šieste počas osemročného pôsobenia v seriáli Speedway GP. V Prahe triumfoval aj v sezóne 2022 a pomyselnou obhajobou potvrdil, že mu Markéta praje. "Praha je pre mňa sentimentálna záležitosť. Mám veľmi rád to mesto a jeho energia na mňa pôsobí veľmi pozitívne. Jazdil som tam už ako junior a mám na to veľmi dobré spomienky," uviedol Vaculík, ktorého triumf sa nerodil ľahko.

V úvodných štyroch jazdách nedosiahol ani jedno víťazstvo a v poslednej musel na postup do semifinále získať tri body za víťazstvo. "Začiatok pretekov bol pre mňa rozpačitý, striedal som lepšie jazdy s horšími. Zvíťaziť sa mi podarilo až v piatej, v ktorej som už na postup potreboval tri body. V nej sme sa rozhodli zariskovať a zvolili sme motorku z minuloročných pretekov. Vyšlo to, získal som potrebné tri body a to ma posunulo do semifinále," zhrnul pre TASR.

Slovenský reprezentant následne triumfoval aj v semifinále. "Kľúčový bol manéver v druhej zákrute, keď som sa vonkajšou stranou dostal cez Patryka Dudeka a Dana Bewleyho. Prvé miesto som si už potom postrážil. Toto sa ukázalo ako zlomový moment celého večera. Chytil som už takú výraznú sebaistotu, že som do finále nešiel so žiadnym stresom. Išiel som do toho s úsmevom na tvári a napokon mi znovu priala rovnaká druhá dráha ako vlani."

Vo finále následne zdolal Dána Leona Madsena, Austrálčana Jacka Holdera a aj poľského favorita Bartosza Zmarzlika. Ten je napriek 4. miestu z Prahy naďalej líder seriálu MS, do ktorého vstúpil v pozícii víťaza uplynulých troch ročníkov. Pridanou hodnotou Vaculíkovho triumfu bol aj jeho skalp. "Vždy je ťažké zdolať ho. My sa s Bartoszom veľmi dobre poznáme a dovolím si povedať, že sme kamaráti. Boli sme spolu v jednom tíme a videl som, že on ide naplno už aj v tréningových jazdách. On si sadne na motorku, nasadí prilbu a v hlave má jediné - zvíťaziť. Aj preto dosiahol to, čo dosiahol."

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok