Benzema sa definitívne rozlúčil s Realom Madrid. S Al Ittihad už mal podpísať aj zmluvu

ta3/TASR
6.6.2023 22:57

Karim Benzema sa definitívne rozlúčil s Realom Madrid. 35-ročný francúzsky kanonier je na odchode do tímu Saudsko arabského šampióna Al Ittihad, s ktorým už údajne podpísal aj zmluvu.

Benzema odohral za "biely balet" 648 zápasov vo všetkých súťažiach, pričom mu pomohol vybojovať 24 trofejí. Päťkrát s ním vyhral Ligu majstrov, štyrikrát získal titul v La Lige, trikrát triumfoval v Kráľovskom pohári, trikrát s ním vybojoval španielsky Superpohár, štyrikrát Superpohár UEFA a päťkrát vyhral MS klubov. 

"Je to trochu smutný deň. Odchádzam z klubu a bolí to," vyhlásil držiteľ Zlatej lopty z roku 2022. "Mal som sen, že s futbalom skončím v drese Realu, no niekedy život dáva ďalšiu príležitosť. Prebral som to spoločne s mojou rodinou," dodal.

Rozlúčkovú ceremóniu usporiadal Real v klubovni, zúčastnilo sa na nej viacero spoluhráčov, bývalých hráčov madridského veľkoklubu či prezident Florentino Perez. "Keď si k nám prišiel, bol si ešte mladý chlapec. Teraz odchádzaš ako jedna z najväčších legiend a jeden z najlepších futbalistov všetkých čias. Tvoj odkaz bude navždy večný, bol to jeden nádherný milostný príbeh medzi Benzemom a Realom Madrid," citovala Pereza agentúra AP. 

Šéf klubu daroval Benzemovi za jeho prínos zlatý odznak: "Som si istý, že kamkoľvek pôjdeš, budeš jeden z najväčších ambasádorov tohto klubu a naďalej budeš reprezentovať hodnoty Realu Madrid. Pretože toto je a navždy bude tvoj domov," povedal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok