Tak takto?!: Tomáš tvrdí, že si OĽANO pripisuje zásluhy za zvyšovanie dôchodkov

ta3/Patrik Mindžák
6.6.2023 13:49

V relácii Tak takto?! sme rozobrali podozrenia zo šafárenia na ministerstve vnútra v súvislosti s nákupmi leteckej techniky. Venovali sme sa aj valorizácii dôchodkov, odkedy a o koľko si dôchodcovia prilepšia. Na druhej strane Zuzana Čaputová vetovala novelu, na základe ktorej sa mala zaviesť na školách povinná tretia hodina telesnej výchovy. Hosťami debaty boli poslanec Hlasu-SD Erik Tomáš a exminister a poslanec OĽANO Roman Mikulec.

tak_takto_95.jpg
TA3

"Nebolo to na poslednú chvíľu, malo to vývoj, rozhodovala o tom vláda a tá požiadala mňa, aby sme ten nákup zrealizovali. Nad rámec zákona sme urobili porovnanie, výber či parametre," vysvetlil situáciu ohľadom leteckej techniky Mikulec.

Tomáš mu oponoval, že to na poslednú chvíľu bolo, keďže zmluvu podpísal deň pred pádom vlády (pozn. red. 14. decembra 2022). "Vrtuľník sa nepoužíva. Ak by sa vtedy neodvolala vláda, vtedajší minister Mikulec by čelil ďalšiemu návrhu na odvolanie."

Za mimoriadnu valorizáciu dôchodkov som bojoval dva roky, upresnil Tomáš. "Vyplácať sa začne až v auguste, spätne sa im to však vyplatí aj za júl." Mikulec dodal, že OĽANO návrh bez problémov podporilo s tým, že sa penzisti majú lepšie vtedy, keď je Smer a Hlas v opozícii. Jeho debatný protivník však zareagoval, že si berú zásluhy Hlasu za svoje a chvália sa nimi verejnosti rôznymi grafmi, ako pomohli dôchodcom.

Celú reláciu Tak takto?! s Romanom Mikulcom a Erikom Tomášom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok