FOTO: Fantastická správa pre hokejových fanúšikov: Ramsay pokračuje

ta3
6.6.2023 10:23

Zvolaná tlačová konferencia mala byť primárne obsahovo zameraná len na Ramsayho prekonaný rekord.

72-ročný kanadský tréner Craig Ramsay prevzal kormidlo pri slovenskej reprezentácii v roku 2017. Pôvodne malo ísť len o akúsi výpomoc, nastavenie zmien, snahu systematicky začleniť mladých hráčov do celku a popracovanie na tom, aby sa zvýšil záujem verejnosti o slovenský hokej. Ramsay vtedy podpísal zmluvu na dva roky. Z dvoch bolo nakoniec šesť, veľký krok vpred pre slovenský hokej a pobláznenie hokejovej verejnosti. Najmä v roku 2022 počas Olympijských hier.

Ramsay napokon prekonal rekord v počte odtrénovaných zápasov. Stretnutie proti Švajčiarsku (18.5.2023) znamenalo vyrovnanie vtedajšieho rekordu Júliusa Šuplera, následné stretnutia proti Kazachstanu, Slovinsku a Nórsku poslali Craiga na prvé miesto. Celkovo teda strávil na lavičke slovenskej reprezentácie 125 stretnutí.

Slovenský hokej pod jeho taktovkou chytil druhý dych, za zmienku stojí najmä zvládnutá olympijská kvalifikácia v auguste 2021, čo znamenalo miestenku na ZOH 2022 v Pekingu. Práve na tejto olympiáde dosiahlo Slovensko historický úspech, keď v boji o bronzové medaily zdolalo Švédsko 4:0.

"Zmenil filozofiu našej hry. Je to niečo, na čom musíme ďalej pracovať. Craig položil základy a my s tým chceme, musíme pokračovať," vyslovil prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan na margo doposiaľ nastoleného štýlu.

Šatan Craigovi na dnešnej tlačovej konferencii podaroval slovenskú fujaru, ktorá má symbolizovať akési "skáčeme si, ako Ramsay píska" v tom najlepšom zmysle slova, a preto aj prichádza postupné napredovanie slovenského hokeja.

 Šatan tiež oznámil pokračovanie Craiga Ramsayho ako trénera slovenskej hokejovej reprezentácie. Spoluprácu predĺžili o jeden rok.  

"Teším sa na MS v Česku, kde to budeme mať ako doma. Verím, že budeme pokračovať v našej hre, ktorá je najmä útočná a rýchla," povedal Ramsay.

"Otázku asistentov sme zatiaľ neriešili. Máme na to celé leto a budeme to zrejme riešiť až začiatkom sezóny," reagoval Šatan na margo doplnenia trénerského štábu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok