Najdlhšie priame lety nebudú pre každého. Kto rád cestuje, bude si musieť siahnuť hlbšie do vrecka

ta3 čtk
5.6.2023 16:29

Najdlhšie priame lety na svete, ktoré v roku 2025 plánujú spustiť austrálske aerolinky Qantas Airways, budú o pätinu drahšie ako letenky s medzipristátím. Na konferencii Medzinárodného združenia pre leteckú dopravu (IATA) v Istanbule to v pondelok naznačila finančná riaditeľka spoločnosti Vanessa Hudsonovová.

Najdlhšie priame lety nebudú pre každého. Kto rád cestuje, bude si musieť siahnuť hlbšie do vrecka
TASR/AP

Austrálska letecká spoločnosť vsádza na to, že si cestujúci zhruba za dvadsaťhodinové lety radi priplatia, aby sa vyhli komplikáciám a ďalšiemu času na ceste. Dlhé lety bez prestupu spoja Sydney s Londýnom a New Yorkom, uviedla agentúra Bloomberg.

Letenky na linkách Qantasu medzi austrálskym mestom Perth a Londýnom už teraz stoja o 20 percent viac ako lety s medzipristátím v Singapure alebo na Blízkom východe, uviedla Hudsonová. Je preto podľa nej úplne rozumné predpokladať, že cestujúci budú ochotní zaplatiť rovnaké zvýšenie ceny aj v prípade chystaných dlhých letov.

Qantas si na prevádzkovanie týchto letov objednal 12 upravených lietadiel s dvoma uličkami Airbus SE A350. Letecká spoločnosť minulý mesiac uviedla, že Projekt Sunrise, ako chystané diaľkové spojenia nazýva, prinesie po uvedení celej flotily do prevádzky prevádzkový zisk najmenej 400 miliónov austrálskych dolárov (5,8 miliardy dolárov) ročne.

V súčasnej dobe sú najväčšie priame lety na svete medzi Singapurom a New Yorkom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok