Tak takto?!: Vojna sa nás dotýka, povedal Krúpa. Nechceme ísť do konfliktu s jadrovou veľmocou, oponoval Blaha

ta3/Patrik Mindžák
5.6.2023 13:52

Slovenská republika je de facto už v predvolebnej kampani. Šíria sa dezinformácie alebo politici naozaj riešia problémy ľudí, či len chcú odpútať pozornosť? V relácii Tak takto?! o tom porozprávali Juraj Krúpa (SASKA) a Ľuboš Blaha (Smer-SSD).

taktakto_47.jpg
TA3

"To, že sme súčasťou nejakých organizácií, neznamená, že musíme skákať tak, ako oni pískajú," myslí si Blaha. Oproti tomu Krúpa hovorí, že NATO nikdy nezasahovalo do domácich politických scén svojich členských krajín.

Mier znamená, že nebudeme zbrojiť Ukrajinu a že budeme podporovať mierové iniciatívy, vysvetľuje Blaha. "Racionálne musíme vyhodnocovať naše národné záujmy. Tým určite nie je, aby sme išli do vojny s jadrovou veľmocou." Tvrdí, že sa nemá uplatňovať kolektívna vina na celý ruský národ.

"Vojna na Ukrajine sa nás dotýka, napríklad tým, že sme tu mali utečencov. Tiež tým, že tam je humanitárna a energetická kríza, čo má dopad aj na naše peňaženky," približuje Krúpa.

Blaha potvrdil, že prirodzeného partnera majú v SNS, čo sa týka blížiacich sa parlamentných volieb. "Hovoríme aj o strane Hlas, ktorá nás nijakým spôsobom nevylúčila. Partnerov máme v podobe dnešnej opozície." Republiku nevylúčili, ale nepreferujú, s OĽANO či SASKOU nerátajú, doplnil.

Strana Smer-SSD neudelí dôveru úradníckej vláde, SASKA naopak áno.

Celú reláciu Tak takto?! s Jurajom Krúpom a Ľubošom Blahom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok