Kontroverzný koniec ženskej štvorhry, dav zareagoval posmechom a vypískaním

tennismajors.com/t3
5.6.2023 11:40

Štvorhra French Open medzi Miju Katovou, Aldilou Sutjiadiovou a Sarou Sorribesovou Tormovou, Marie Bouzkovou z Českej republiky bola predčasne ukončená. Prvá spomínaná dvojica bola totiž diskvalifikovaná.

Kontroverzný koniec ženskej štvorhry, dav zareagoval posmechom a vypískaním
twitter/Eurosport

Prvý set vyhrali Španielka s Češkou, v tom druhom vyhrávali Japonky 3:1. Nasledoval inkriminovaný moment.

Katová po bode nevinne, no úmyselne odpálila loptičku do zadnej časti ihriska. A hoci sa nezdalo, že by chcela niekoho zasiahnuť, stalo sa. Loptička trafila zberačku loptičiek rovno do hlavy. Slečna, ktorá stála v zadnej časti kurtu, bola viditeľne otrasená.

Po konzultácii rozhodcov prišiel finálny verdikt – stretnutie sa ukončuje v prospech Sorribesovej Tormovej a Bouzkovej.

Prítomný dav na Roland Garros reagoval na túto správu posmechom a vypískaním.

Aké sú pravidlá?

Grandslamová časť Medzinárodnej tenisovej federácie uvádza:

Hráči nesmú násilne, nebezpečne alebo s hnevom udierať, kopať alebo hádzať tenisovú loptičku v areáli turnaja s výnimkou primeranej snahy o získanie bodu počas zápasu (vrátane rozcvičky). Za porušenie tejto časti bude hráč potrestaný pokutou až do výšky 20 000 USD za každé porušenie. Okrem toho, ak k takémuto priestupku dôjde počas zápasu (vrátane rozcvičky), hráč bude potrestaný v súlade s rozpisom bodových trestov. Na účely tohto pravidla je zneužitie loptičky definované ako úmyselné odpálenie loptičky mimo hracej plochy, nebezpečné alebo bezohľadné zasiahnutie loptičky v rámci ihriska alebo zasiahnutie loptičky s nedbanlivosťou bez ohľadu na následky.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok