Pikantné omáčky z čerešní: Pripravte si ovocnú salsu, BBQ, marinádu alebo glazúru

TA3/zm
11.6.2023 10:00

Sladko-kyslá chuť čerešní dokáže dať omáčkam celkom nový rozmer. A v kombinácii s mäsom to bude jedna báseň.

Pikantné omáčky z čerešní: Pripravte si ovocnú salsu, BBQ, marinádu alebo glazúru
Freepik

Ak máte prebytok čerešní, nemusíte pripravovať len dezerty či džemy. Toto ovocie sa dá výborne spotrebovať aj do omáčok, ktoré ozvláštnia mäsové pokrmy. Pripravte si tradičné recepty, no v netradičnom šate.

Čerešňová salsa

Salsa je obľúbená príloha a s čerešňami nadobudne celkom nový rozmer. Pripravte si rovnaké množstvo tohto ovocia a kokteilových paradajok. Obe nakrájajte nadrobno, pridajte nasekanú cibuľku podľa preferencií a doplňte omáčku troškou limetovej šťavy. Omáčka sa bude rovnako hodiť k nachos ako aj ku grilovanému mäsu.

BBQ z čerešní

Tento recept zvládnu aj začiatočníci, pretože využijete kúpenú BBQ omáčku. Čerešne pomixujte na kašu a pridajte ich do barbeque v pomere 1:3. Toto dochucovadlo má samo o sebe sladkastú chuť, ktorú sezónne ovocie len podčiarkne.

Ovocná marináda

Čerešne sa dajú využiť aj na marinovanie mäsa. Odkôstkujte ich, nakrájajte aspoň na polovice, prípadne na menšie kúsky, pretlačte k nim cesnak, chilli a zalejte olejom. Do marinády naložte mäso aspoň na niekoľko hodín, ideálne na noc. Na druhý deň môžete pripraviť na panvici alebo na grile.

Červená glazúra

Čerešňová glazúra sa výborne hodí k viacerým druhom mäsa, od kuracieho, morčacieho až po bravčové. Čerešne by ste mali najskôr povariť, aby nadobudli podobnú konzistenciu ako má džem. Do zmesi pridajte med, ocot a korenie, ešte chvíľu povarte na slabom plameni. Vznikne hustá kaša, ktorou sa mäso zaleje a dá zapiecť do rúry.

Témy: čerešne jedlo
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok