Zrazený krém do koláčov a tort ešte dokážete zachrániť: Pomôže vám voda alebo olej

TA3/zm
21.6.2023 08:00

Stalo sa to už nejednej gazdinej. Pripravujete krém do torty alebo koláča, všetky ingrediencie sú v miske, ale nie a nie sa vyšľahať. A čo je ešte horšie, namiesto nadýchanej plnky v hmote vidíte samé hrudky. Zrazený krém sa však ešte dá zachrániť.

Zrazený krém do koláčov a tort ešte dokážete zachrániť: Pomôže vám voda alebo olej
Freepik

Na záchranu zrazeného krému do koláčov či tort treba teplo. Ale spôsoby, ako ho využiť, sú rôzne. Za pokus to rozhodne pred vyhodením krému stojí.

Nad parou

Jeden z osvedčených spôsobov, ako zachrániť krém, ktorý sa ľudovo povedané „zgrcol“, je nahriať ho v miske nad parou. Netreba ho nad parným kúpeľom šľahať, stačí ho chvíľku zohriať, zložiť z hrnca s vodou a hneď nanovo vyšľahať. Prípadne niektorí cukrári odporúčajú nad parou vyšľahať z nových ingrediencií len malú časť nového krému a kým je teplý, vmixovať ho do plnky, ktorá sa zrazila.

Do mikrovlnky

Druhá možnosť, ako zohriať nepodarený krém, rozbiť tak štruktúru hrudiek a mixérom sa pokúsiť plnku zachrániť, je vložiť ho do mikrovlnky. Stačí nízka teplota a asi 30 sekúnd. Ingrediencie nechcete vriace, ale len zohriate. A následne, po vybratí z mikrovlnnej rúry, zoberte do rúk opäť mixér a zachráňte krém rýchlo druhým šľahaním.    

Teplý olej

Väčšina krémov má maslový či smotanový základ. V takom prípade hrudky dokáže rozpustiť aj teplý olej. Stačí však len pár kvapiek s tým, že ich pridávate do krému postupne a po celý čas šľaháte.

Témy: jedlo Dezert
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok