Vazelína ako multifunkčná kozmetika: Využijete ju na oči, akné aj pri líčení

TA3/zm
20.6.2023 16:00

Obyčajná vazelína v skutočnosti aj taká obyčajná nie je. Ak by ste si mali vystačiť len s jedným kozmetickým produktom, potom by ste mali rozhodne siahnuť po tomto kréme.

Vazelína ako multifunkčná kozmetika: Využijete ju na oči, akné aj pri líčení
Freepik

Lekárenská vazelína, ktorá nemá žiadne parfumované zložky, je univerzálna kozmetika. Zbaví vás vyrážok, vačkov pod očami aj špirály na riasach.

Na akné

Hoci je vazelína mastná, čudovali by ste sa, ako dokáže vysušiť vyrážky. Tento krém má totiž regeneračné schopnosti, takže ním potierajte všetky boľavé miesta a akné neprepukne v celej svojej kráse, pretože ho zastavíte oveľa skôr.

Ako očný krém

Vazelína namiesto očného krému? Prečo nie. Keďže má hydratačné schopnosti, dokáže udržať pokožku okolo očí napnutú, takže sa vám nebudú tvoriť vejáriky zo smiechu. Navyše, keďže vazelína zakúpená v lekárni pôsobí regeneračne, vyhnete sa aj vačkom či iným opuchom pod očami.

Na odličovanie

A pri očiach ešte ostaneme. Ak nebudete mať po ruke odličovač, vazelína si poradí aj s vodovzdornou maskarou. Vďaka tomu, že je mastná, na seba naviaže všetky pigmenty a špirála pôjde z rias dole jedna radosť.

Očné tiene

Hoci sa stále držíme rovnakej partie, prejdime k využitiu vazelíny s dekoratívnou kozmetikou. Ak si ňou jemne pretriete očné viečka a potom nanesiete sypký očný tieň, vydrží vám oveľa dlhšie.

Dokonalé obočie

Ak ste podľahli trendu vyčesaného obočia, opäť môžete siahnuť po vazelíne. Stačí naniesť maličké množstvo na kefku alebo priamo na obočie a potom ho vyčesať. Bude držať tvar a vyzerať veľmi prirodzene.

Témy: Krása vazelína
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok