Futbalovú reprezentáciu čaká v júni kemp, pozvánku prijal aj Hamšík. Takáto je nominácia

ta3/TASR
1.6.2023 16:30

Päťdňový kemp slovenského reprezentačného výberu sa bude konať v Šamoríne.

Slovenská futbalová reprezentácia absolvuje pred júnovým dvojzápasom kvalifikácie ME 2024 na Islande a v Lichtenštajnsku päťdňový kemp. Objavia sa na ňom viacerí mladí hráči a tiež Marek Hamšík. Bývalý reprezentačný kapitán a rekordér v počte štartov i gólov prijal pozvánku od trénera Francesca Calzonu, hoci vlani v máji sa rozhodol ukončiť kariéru v národnom tíme.

 "Jediný dôvod, pre ktorý som chcel tento predčasný zraz, spočíva v tom, že sme v uplynulých šiestich mesiacoch strávili spoločne veľmi málo času. A preto chcem využiť týchto pár dní navyše, aby som pracoval spolu s tímom. Napokon to isté urobili aj ďalšie reprezentácie. Myslím si, že je dobrý nápad začať o niekoľko dní skôr," uviedol Calzona pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu.

"Pracovný plán máme pripravený od 5. do 9. júna, potom hráči dostanú dva dni voľno. Päť dní budú s nami mladí hráči, aspoň do 9. júna. Budem mať príležitosť ich bližšie spoznať, aby sme mohli myslieť aj na našu budúcnosť," vysvetlil Calzona. Od 11. júna sa hráči presťahujú do Senca, kde bude vo večerných hodinách zraz.  

Talianskemu kormidelníkovi robia vrásky na čele zdravotné problémy niektorých hráčov. Rozhodol sa preto osloviť Hamšíka, ktorý síce ukončil reprezentačnú kariéru a o pár dní uzavrie aj celú hráčsku kapitolu, ale je ochotný prísť. Stredopoliar Trabzonsporu odohral v rokoch 2007 až 2021 v najcennejšom drese 135 zápasov a strelil v nich 26 gólov. Debut absolvoval 7. februára 2007 v Jereze v prípravnom stretnutí Slovensko - Poľsko (2:2). Zúčastnil sa na MS 2010 aj ME 2016 a 2020. 


Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok