Kešu oriešky by ste si mali dopriať denne. Stačí malá dávka a s telom dokážu priam zázraky

15.6.2023 16:00

Orechy sú všeobecne zdravé, ale s ich množstvom by sa to nemalo preháňať, pretože sú aj kalorické. V prípade kešu postačí päť kúskov každý deň a pre telo urobia veľkú službu.

Kešu oriešky by ste si mali dopriať denne. Stačí malá dávka a s telom dokážu priam zázraky
Freepik

Spomedzi všetkých druhov orechov sú kešu stávka na istotu. Ak si ich dáte každý deň, postaráte sa o komplexný prísun minerálov pre zdravý organizmus.

Ochránia žlčník

Za hrsť kešu je nielen chutné chrumkanie, ale ich pravidelnú konzumáciu ocení aj žlčník. Keďže tieto oriešky obsahujú meď, horčík, fosfor a zinok, pôsobia ako prevencia pred vznikom žlčníkových kameňov. Inými slovami, napomôžete tak zdravému tráveniu.

Stop migrénam

Kombinácia minerálov v kešu orechoch je aj účinný spôsob, ako sa vyhnúť pravidelným bolestiam hlavy, vrátane migrén. Tie zvyčajne vznikajú tým, že v krvi nemá telá dostatok výživy, oriešky sa však postarajú, aby bolo všetko v rovnováhe.

Prevencia pred kazmi

Hoci by sa mohlo zdať, že oriešky zostávajú v medzizubných priestoroch, a tak nie sú pre chrup práve ideálne, opak je pravdou. Samozrejme, treba si pomocou nite alebo medzizubnej kefky zuby dobre vyčistiť, ale čo sa zloženia týka, kešu majú antibakteriálny účinky. Vo finále tak chránite chrup pred vznikom kazov.

Zdravé kosti

Pár kešu orieškov denne je v podstate ideálna dávka výživy aj pre kosti.  Meď a horčík, ktoré kešu obsahujú, pomáha vstrebávaniu vápnika, ktorý je pre zdravie kostí základným pilierom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok