Roman Žitný súčasťou výmeny. Nahradí ho tento útočník Banskej Bystrice

ta3/HK Dukla Ingema Michalovce
1.6.2023 12:16

Do Michaloviec prichádza kapitán "baranov".

Roman Žitný súčasťou výmeny. Nahradí ho tento útočník Banskej Bystrice
TASR/František Iván

"Romanovi ďakujeme za odvedenú prácu a prajeme veľa úspechov v kariére," uviedol klub zo Zemplína na svojom webe na margo odchodu Žitného do Banskej Bystrice. Súčasne oznámil, že hráč, ktorý prichádza v rámci výmeny, je Michal Kabáč. 

"V osobe Michala Kabáča k nám prichádza dobre stavaný a skúsený útočník, ktorého seniorská kariéra je spojená prevažne s Banskou Bystricou, kde získal dva ligové tituly a v minulej sezóne obliekal dres s kapitánskym "C". V minulosti štartoval aj na Majstrovstvách sveta do 20 rokov, odkiaľ si priniesol bronzovú medailu," informovali Michalovce.

K výmene hráčov sa vyjadril aj športový riaditeľ HK Dukla Ingema Michalovce Marek Mašlonka: "Je mi jasné, že Roman bol v Michalovciach miláčikom tribún, no po poslednej sezóne sme mu nedokázali garantovať miesto v prvých dvoch útokoch. V tom istom čase sme hľadali kvalitného slovenského powerforwarda, preto táto výmena s Banskou Bystricou dávala zmysel obom stranám. Myslím, že Michal so svojou víťaznou mentalitou a pracovitosťou zapadne do našej koncepcie a som rád, že sme sa dohodli na ročnom kontrakte s opciou. Na druhej strane by som chcel poďakovať Romanovi za všetko, čo zo seba Dukle za dve sezóny odovzdal, a želám mu veľa úspechov v jeho ďalšej kariére." 


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok