Tréner Andrej Podkonický opúšťa bratislavský Slovan, pôsobiť bude v KHL

ta3/hawk.ru/TASR
31.5.2023 15:37

V nadchádzajúcej sezóne bude asistentom trénera v tíme Avangard Omsk.

Avangard Omsk pôsobiaci v KHL uverejnil na svojom oficálnom webovom sídle informáciu o príchode nového trénera. Stal sa ním Andrej Podkonický. Spolupráca je zatiaľ dohodnutá na jeden rok.

"Hľadali sme progresívneho trénera s perspektívou. Takého, ktorý má schopnosti, ktoré si dnešná hra vyžaduje na prácu s našimi obrancami. Podkonický z pozície trénera získal dvakrát titul majstra Slovenska, má bohaté skúsenosti s reprezentáciou a bronzovú olympijskú medailu. Pôsobil ako asistent aj hlavný tréner, špecializuje sa na rozvoj obrancov. Venuje veľa času analyzovaniu videa, taktike, miluje prácu s mladými hráčmi. Dôležité je aj to, že hral v Rusku, hovorí po rusky aj anglicky. Podpisom Podkonického sme doplnili trénerský štáb," uviedol generálny riaditeľ Avangardu, Anton Kuryanov.

Podkonický ako hráč pôsobil v Rusku v tíme Viťaz Čechov v sezóne 2007/2008. Ako asistent trénera bol pri slovenskej reprezentácii od roku 2018, v úlohe hlavného kouča viedol HKM Zvolen (2018 až 2002) a Slovan Bratislava (2021/22).



HC Slovan Bratislava, s ktorým mal Podkonický podpísaný kontrakt aj na nadchádzajúcu sezónu 2023/2024 uvádza, že spomínaný tréner dnes (streda 31.5.) požiadal klub o súhlas s uvoľnením spod kontraktu. Klub dodáva, že začína za Podkonického hľadať náhradu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok