Miliónové dlhy za Fischerovu kampaň zaplatí pražský developer

TASR, TA3
22.2.2013 09:11

Mnohomiliónové dlhy z prezidentskej kampane zaplatí za neúspešného českého prezidentského kandidáta Jana Fischera jeho rodinný priateľ, pražský podnikateľ Tamir Winterstein. Ten pritom doteraz na kampaň neprispieval. Informoval o tom dnes spravodajský server iDNES.cz.

Miliónové dlhy za Fischerovu kampaň zaplatí pražský developer
SITA

Tamir Winterstein, ktorý vytiahne Fischera z finančných ťažkostí, je pražský developer. Veľkú časť života strávil v Izraeli a v obchodnom registri je uvedený pod menom Tomáš Winterstein.

Po prvých priamych prezidentských voľbách v ČR, v ktorých Fischer nepostúpil do druhého kola, sa ukázalo, že tento expremiér dlhuje za reklamu ešte približne sedem až osem miliónov korún. Jeho transparentný účet bol pritom takmer prázdny. Fischer najprv nechcel meno svojho "záchrancu" verejnosti prezradiť.

Keď však český denník MF DNES tajomného sponzora vypátral, bývalý predseda vlády informáciu potvrdil. "Je to rodinný priateľ," oznámil vo štvrtok podvečer Fischer, ktorý je práve na dovolenke v Spojených štátoch.
Dodal, že s Wintersteinom sa veľmi dobre poznajú a dohodli sa, že sa ujme práce na umorení jeho dlhov.

Fischer odletel do USA v utorok 19. februára a odkázal, že dlhy má vyriešené. Pritom však ešte pred týždňom vôbec nebolo jasné, či dokáže dlhy za kampaň umoriť. Odvrátili sa totiž od neho veľkí sponzori z kampane ako napríklad oceliarsky magnát Tomáš Chrenek či majiteľ siete zmenární Mikuláš Šveda, pripomenula webová stránka denníka Mladá fronta DNES.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok