NBA: Miami uspelo v Bostone v kľúčovom zápase a postúpilo do finále play off

ta3 TASR
30.5.2023 07:29

Basketbalisti Miami Heat postúpili do finále play off NBA, v ňom sa stretnú s Denverom Nuggets. V siedmom finálovom dueli Východnej konferencie zvíťazili v noci na utorok na palubovke Bostonu Celtics 103:84 a v celej sérii triumfovali 4:3. Finálová séria odštartuje v noci na piatok v Denveri.

V rozhodujúcom dueli sa v drese hostí darilo najviac Jimmymu Butlerovi, keď zaznamenal 28 bodov, 7 doskokov a 6 asistencií. Jeho spoluhráč Caleb Martin pridal 26 bodov a 10 doskokov. 

V úvode zápasu sa domácim zranil Jayson Tatum. Nastrieľal 14 bodov, no počas zápasu bojoval s bolesťou členka. Pri streľbe v úvodných sekundách nešťastne dostúpil na ľavú nohu. V jeho tvári bolo potom vidieť bolestivé grimasy, za prvých 17 minút vystrelil iba raz. "Napuchlo mi to, bolo ťažké robiť pohyby. Bolo to frustrujúce," uviedol.

Heat sa mohli stať prvým tímom, ktorý by prehral sériu play off po tom, čo v nej viedol 3:0. "Zostali sme spolu ako tím. Hovorili sme o tom, že nás čaká ťažká cesta a urobili sme to, čo bolo treba. Sme vo vytržení a veľmi šťastní," citovala Butlera agentúra AP.

Tréner Miami Erik Spoelstra povedal, že nikdy nepochyboval o tom, že jeho odolný tím môže vyhrať siedmy zápas. "Niekedy musíte trpieť za veci, ktoré naozaj chcete. Tento tím ukázal odvahu, keď ho zasiahli nevyhnutné sklamania a zlyhania, ale mal vytrvalosť, aby sa pozbieral." 

Miami sa pokúsi o zisk štvrtého titulu v NBA, naposledy triumfovali v lige v roku 2013. Vo svojom predošlom finále v roku 2020 prehrali s Los Angeles Lakers. Nuggets si vo finále zahrajú po prvý raz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok