Zvolenčania začali letnú prípravu, prezradili aj, kto v tíme končí

ta3/HKM Zvolen
29.5.2023 15:57

Hlavný tréner Peter Oremus a jeho asistent Andrej Kmeč naplánovali svojim zverencom 5-týždňový cyklus, počas ktorého bude mať tréningové jednotky pod palcom kondičný tréner Richard Pinka.

Zvolenčania začali letnú prípravu, prezradili aj, kto v tíme končí
HKM Zvolen

Tohto roku nebudú „rytieri“ využívať ihrisko futbalového štadióna, celú prípravu na suchu si odpracujú v priestoroch zimného štadióna a jeho najbližšom okolí. "Máme k dispozícii veľmi dobre upravenú plochu s potrebným vybavením v druhej hale. Využijeme jej možnosti naplno, rovnako tak našu posilňovňu," prezradil kondičný tréner Richard Pinka.

Na rannom zraze bolo možné vidieť len známe tváre. "Riešime ešte posily, ale gro tímu budú tvoriť slovenskí hráči s patričným zastúpením našich odchovancov," prehlásil generálny manažér Ladislav Čierny a prezradil tiež mená hráčov, ktorých v novej sezóne vo zvolenskom drese neuvidíme: "Z domácich hokejistov sme sa rozlúčili s Petrom Hraškom a Václavom Stupkom, z legionárov už nepočítame so službami Jakea Patersona, Cartera Turnbulla, Joela Messnera a Shanea Hannu. Všetkým menovaným ďakujeme za odvedenú prácu a želáme veľa úspechov v ďalšej kariére." 

Káder HKM rozšírili v príprave vytipovaní zvolenskí juniori, ktorí bývajú už tradične zapojení do tréningového procesu "áčka". "Verím, že chalani na sebe zapracujú a znova sa medzi nimi nájde niekto, kto sa uchytí a presadí sa v prvom tíme," povedal na adresu mladých hráčov Peter Oremus, ktorý v úvodnej reči mužstvu zdôraznil: "Dnešným dňom začíname prípravu na sezónu, po ktorej si chceme povedať, že bola úspešná. Musíme všetci pracovať tak, aby sme tento zámer naplnili."

Prvá časť letnej prípravy potrvá pre "rytierov" do konca júna. 

Od 1. júla čaká hokejistov trojtýždňové dovolenkové obdobie, po ktorom sa znova stretnú 24. júla. Na ľad mužstvo prvýkrát vykorčuľuje v pondelok 31. júla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok